La patronal de l´oci nocturn de Platja d´Aro, a Hollywood

La patronal de l´oci nocturn de Platja d´Aro, a Hollywood

 

OCI

Segons Informa Diari De Girona Hollywood ha estat escollit per la International Nightlife Association per presentar un segell internacional de seguretat promogut per l’esmentada organització de la patronal de l’oci nocturn. L’INA va néixer el 2012 a Barcelona i uneix les federacions del sector d’Europa, Àsica, Mèxic i els Estats Units i compta amb un secretari general gironí, Joaquim Boadas de Quintana, promotor de la unió de les empreses d’oci nocturn a casa nostra. Una creació que es remunta al 2000 i que va començar a Platja d’Aro, amb l’Associació d’Activitats Recreatives de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.
Aquesta actuació pionera, exposa Boadas de Quintana, va respondre a la tasca que ja desenvolupava aleshores com a assessor de locals de nit: “Al sector de l’oci nocturn tothom anava per la seva banda. Vaig veure que era necessari estructurar la patronal per tenir més força i permetre una millor interlocució amb l’Ajuntament”. A partir d’aquí, van anar configurant-se les associacions de l’Escala, Girona, Cassà de la Selva, Llagostera, Palamós o Figueres, fins a una dotzena a les comarques gironines. La iniciativa es va estendre fins a la creació de la patronal catalana, que té unes seixanta entitats locals.
De Catalunya, Boadas de Quintana va passar a l’espanyola (que agrupa uns 3.000 locals) amb la unió amb les d’Eivissa i Tenerife, de manera que es va crear amb la italiana i la francesa la federació europea, que ara planteja integrar Alemanya, Anglaterra, Croàcia, Portugal i Holanda. Com a exemple, Boadas de Quintana concreta que l’associació dels Estats Units té uns 50.o00 afiliats, mentre que a la de Mèxic n’hi ha 12.000.
Amb el pas d’aquests 15 anys, Boadas de Quintana ha exposat que “s’ha millorat molt la relació amb la Generalitat i els ajuntaments”. I ha afegit que l’estructuració en una patronal també permet que el sector es conscienciï de la necessitat de complir la reglamentació, de manera que ?impulsa tant campanyes de civisme amb ajuntaments com denuncia locals que vulneren la normativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.