SUBVENCIONS AL COMERÇ DE L’EIXAMPLE

SUBVENCIONS AL COMERÇ DE L’EIXAMPLE

 

PLADEBARRIS-WEB

Segons Informa Radio Sant Feliu El programa “Aixequem persianes”, posat en marxa per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a través de l’àrea de Pla de Barris, ja té els seus fruits. Són ja varis els comerços que s’estan beneficiant de la subvenció per a la millora, rehabilitació i nova implementació d’establiments comercials, de serveis i/o cases taller que s’ofereix des del Pla de Barris, àrea dedicada a dinamitzar econòmica, urbanística i socialment el barri del Puig i part de l’Eixample de Llevant de Sant Feliu de Guíxols. Aquests ajuts poden cobrir fins a un 50% de la inversió i arriben a un màxim de 20.000€, podent ser els destinataris tant els comerços de nova obertura com els ja existents.
Fins al moment han estat tres els establiments recent instal·lats al barri del Puig que han sol·licitat aquesta subvenció. La sol·licitud presentada per l’assessoria fiscal Ragolta-Muñoz Assessors (C/ St Domènec, 51) s’ha resolt favorablement amb la concessió de prop de 6.000€, la del taller mecànic MKL Turbo Center (C/Huguet, 61) s’ha aprovat recentment amb una concessió de prop de 9.000€, mentre que el tercer comerç que ha sol·licitat la subvenció, la botiga de productes de rebosteria Sweet & Sugar (C/Creu, 58), es troba a l’espera de resolució. Els ajuts estan destinats a cobrir les despeses necessàries per a l’obertura de l’establiment, com ara mobiliari, retolació, xarxa informàtica, instal·lacions i altra adequació del local.
A banda de les sol·licituds ja presentades per obtenir la subvenció, l’àrea de Pla de Barris és coneixedora d’altres empreses recentment instal·lades al barri que estan preparant la documentació per aconseguir els ajuts. És el cas de la botiga d’alimentació La Teca (St. Martirià, 28), el Coworking Sant Feliu (Ctra. Girona, 40) o la botiga de roba infantil Cric Crac(C/ Joan Maragall, 5). Com és lògic, alguns emprenedors tenen en compte aquests ajuts a la hora de decidir on instal·lar-se i no dubten en preparar la sol·licitud inclús abans d’obrir el negoci, com ara la botiga de llaminadures Cal Llaminer (C/ Rutlla, 23), que té prevista la seva inauguració en breu.
Però no tot són negocis nous. Així, per exemple, establiments de fa més temps, com la botiga de roba Can Batallé (Ctra. de Girona, 150) o l’espai de teràpia ocupacional Puc (Ctra. Girona, 22), s’han informat per obtenir l’ajut per fer reformes al local.
Altres actuacions que s’estan fent al barri, com les obres i remodelació dels carrers, també fan que alguns comerços estiguin interessats en establir-s’hi. Tots aquests resultats acompleixen un dels objectius del projecte de rehabilitació integral d’aquesta zona del municipi: reforçar i renovar el teixit econòmic i donar sortida als baixos comercials desocupats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.