Exposició 160 Anys de la Telegrafia Elèctrica

Exposició 160 Anys de la Telegrafia Elèctrica

 

a8b42f5d3b024a10eeab04bd8b243fbc_L

Del 31 de gener al 22 de febrer al Castell de Benedormiens

El proper cap de setmana s’inicia el cicle anual d’exposicions promogut per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro amb la mostra 160è Aniversari de la telegrafia elèctrica a Espanya 1855-2015 (pdf), al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, que es pot visitar els caps de setmana fins al 22 de febrer (11-13 h i 17-19 h), en entrada lliure i gratuïta. La inauguració és el mateix dissabte 31 de gener (19 h).

En un conjunt de vuit vitrines s’hi poden veure un centenar de peces originals de la col·lecció José Mas, telegrafista de professió, i que reflecteixen com el telègraf va suposar una autèntica revolució en les comunicacions en tots els àmbits socials, i la seva evolució fins als nostres dies. La propera mostra al castell és l’Exposició d’Artistes Locals (7 de març-6 d’abril).

Simultàniament, a la planta superior del castell, s’ofereixen dos espais expositiu permanents; un amb una selecció del fons d’art municipal; i en l’altre el projecte artístic commemoratiu del quinzè aniversari del Museu de la Nina de Castell d’Aro: la personalització que dotze artistes de renom van fer de la figura de la nina tradicional catalana La Pepa, en mesures humanes.

El mateix dissabte 31 de juliol, arrenca una segona exposició d’escultura de gran format de Jaume Roser (pdf) al Parc dels Estanys de Platja d’Aro (31 de gener–26 de juliol). Arrenca així la 32a edició de les activitats plàstiques al castell; i alhora es dóna continuïtat al projecte, iniciat tot just l’any passat, d’estendre els espais expositius amb diverses mostres escultòriques temporals a l’aire lliure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.