Guardó 3r Premi Jordi Comas de Recerca Local

Guardó 3r Premi Jordi Comas de Recerca Local

 

08fdee26dc54c68dc985651dbe4d24b3_L

Projecte d’investigació sobre S’Agaró com a ciutat-jardí

 

La proposta d’investigació S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell-Platja d’Aro · Arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani; presentat per José Javier Guidi Sánchez i Sílvia Gómez Bermejo, ha estat escollida com a guanyadora del 3r Premi Jordi Comas de Recerca Local. Convocat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, mitjançant la Biblioteca M. Rodoreda (BMR), el guardó està dotat amb 3.000 euros i amb la possibilitat de publicació en format de llibre. 

El projecte proposa un estudi del conjunt arquitectònic i urbanístic de S’Agaró, centrant-se en el rol que hi va jugar Rafael Masó, que remet a les experiències arquitectòniques més innovadores de l’Europa del moment, per esdevenir una de les poques experiències exitoses de ciutat-jardí del país, i l’exemple més ben conservat en l’actualitat. També pretén identificar els elements noucentistes amalgamats amb altres tendències estilístiques, i estudiar-ne el resultat final a nivell formal, funcional i estètic, i la seva inserció paisatgística.

Els responsables del projecte són dos joves investigadors (a l’entorn de 30 anys) vinculats a la Universitat Rovira i Virgili. El veredicte es va fer públic a finals de desembre, amb la previsió que el treball final estigui enllestit, just un any més tard, a les darreries de 2015. El jurat d’enguany, l’han format els regidors de Cultura i de Joventut de l’Ajuntament, el director de la revista Gavarres, i l’editor de la Revista del Baix Empordà.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.