LA VISITA DE FRANCESC HOMS A SFG

LA VISITA DE FRANCESC HOMS A SFG

 

HOMS-WEB1

Segons Informa Radio Sant Feliu El conseller de la Presidència, Francesc Homs, va visitar dissabte Sant Feliu de Guíxols per pronunciar la conferència “Decidir i sumar per la unitat”. Es va realitzar a Casa Irla, i ha servit per començar la nova programació d’Hivern Primavera d’aquest equipament cultural. Abans d’arribar a Casa Irla, el conseller va visitar l’Ajuntament, on va signat el llibre d’Honor de la ciutat i minuts més tard va anar a Casa Irla, on va visitar la part d’exposició, i va parlar amb els responsables de l’equipament.
En la seva intervenció, el conseller va destinar bona part del temps de la introducció a subratllar la figura del president Josep Irla. “La seva figura ens és avui d’absoluta utilitat”, va dir, com a referent d’una forma de fer política íntegra i al servei del país.
Estrictament en el terreny de la conferència, “decidir i sumar al servei de la unitat” va versar sobre diferents aspectes, com el fet que si es mira el procés cap a la independència en perspectiva, “en aquests últims anys s’ha fet molta cosa, que potser el dia a dia no ens permet veure”. Entre elles, el fet de situar Catalunya al mapa, al terreny internacional: “mai com ara teníem tantes i tantes visites de dirigents de països a la Generalitat, que vénen a interessar-se pel procés.”, ha dit.
Va criticar, alhora, la “cultura de la contra” de l’Estat espanyol, i va vaticinar que “d’aquí al 27 de setembre, Espanya farà el seu discurs, sobretot centrat en la por”.
A judici del conseller, “l’independentisme ha de parlar menys pels indepeendentistes, i adreçar-se més parlar als que no ho són”.
Igualment, va especificar que “la independència és un dret, que s’aconsegueix a base de conquerir-lo, ningú ens el donarà. Però s’ha de fer en el marc democràtic”. Tal com va matisar, “no estic d’acord amb el concepte de desobediència, no ofereix certesa, té arbitrarietat”.
El conseller va alertar que Catalunya necessita grans forces, grans majories, però sempre des de l’arrel de la democràcia.
Va avisar que l’Estat espanyol “té, en algunes coses, més força que nosaltres, i no el podem menystenir. Hem de saber analitzar en què tenen força i en què se senten forts”. En una metàfora deia que, “si nosaltres som la gasela, i Espanya és un lleó, no ens hem de plantar davant del lleó sinó buscar l’estratègia millor per superar-lo. Hem de ser més ràpids, astuts i dinàmics”.
Francesc Homs va indicar que el camí cap a la independència pot tenir moments de dubte (“perquè no ho hem fet abans ni en tenim experiència”), però cal aprofitar l’oportunitat del 27 de setembre per orientar el nou país i aprofitar el moment que hi ha mentrestant per crear o consolidar estructures d’Estat.
“Vull transmetre confiança, perquè la força que hi ha ara mateix és tan poderosa, que és una oportunitat única per una causa com la nostra”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.