UNA COL.LABORACIÓ DE ROSA MASSEGOSA

UNA COL.LABORACIÓ DE ROSA MASSEGOSA

 

MASSEGOSA-WEB

Segons Informa Radio Sant Feliu El passat dijous 11 de desembre, al Teatre Mundial de La Bisbal d’Empordà, es va fer la presentació del llibre “Núvols, boires i vents del Baix Empordà”.
Els autors del mateix són: Albert Manent, Joan Cervera, Lídia Cruset, Salvador Vega i Rosa M. Massegosa, i el llibre és un recull, tal com indica el seu títol, dels noms populars dels núvols, boires i vents de la nostra comarca, fruit de la recerca de paraules actuals o en desús emprades per persones grans de cada municipi, sobretot pagesos, pescadors o pastors , persones, en definitiva, que encara mantenien una relació estreta amb el món d’abans i amb la tradició, amb l’objectiu de deixar testimoni escrit de la riquesa de la nostra llengua.
La Rosa Massegosa com a iniciadora de l’estudi i sota el mestratge de l’Albert Manent, va començar les trobades i la recerca de materials, però just a l’inici del projecte, afectada per la malaltia que malauradament li va estroncar la vida, va comptar amb l’ajuda de la Lídia Cruset, aquest dolorós fet va aturar el projecte i l’estudi va quedar aturat durant uns anys. La resta d’autors es van anar afegint per tal de continuar i enllestir el treball.
El llibre és, ara per ara, el darrer de la col·lecció, d’una vintena de volums, que apleguen els noms populars dels núvols, les boires i el vents de diferents comarques dels Països Catalans, projecte i mèrit de l’Albert Manent amb l’ajuda d’en Joan Cervera i de diversos col·laboradors, lamentablement l’Albert Manent va morir el passat mes d’abril.
La presentació del llibre va anar a càrrec d’en Jordi Manent, fill de l’Albert Manent, i dels autors Joan Cervera, Lídia Cruset i Salvador Vega , amb la intervenció final d’en Xavier Cortadellas, d’edicions Sidillà, editora del llibre.
L’acte va ser també un homenatge als autors desapareguts, i hi van ser presents la vídua de l’Albert Manent i els familiars de Rosa Massegosa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.