En llibertat sota fiança de 9.000 € el líder de la banda dels assalts al Baix Empordà

En llibertat sota fiança de 9.000 € el líder de la banda dels assalts al Baix Empordà

 

MGR019BE001212323.jpg

Segons Informa Diari De Girona L’Audiència de Girona ha acordat deixar en llibertat sota una fiança de 9.000 euros el suposat líder de la banda de lladres especialitzats en assalts violents desarticulada al Baix Empordà el mes de maig. La sala considera que les imputacions estan “mancades de fonament sòlid” i que els indicis que hi ha contra Ali Salim -el seu telèfon era prop dels llocs on es van cometre robatoris, tenia objectes robats i el van enxampar in fraganti entrant en una casa- no són suficients per mantenir-lo a presó. L’Audiència també va revocar la presó provisional per a quatre detinguts més, a tres sota fiança de 6.000 euros. Quan abonin les fiances, ja no quedarà cap membre del suposat grup criminal entre reixes.

El maig passat, un operatiu dels Mossos d’Esquadra es va saldar amb setze persones detingudes per formar part d’un grup de lladres dedicats a perpetrar assalts violents, sobretot al Baix Empordà. Després de passar a disposició judicial, el Jutjat d’instrucció 2 de Sant Feliu de Guíxols en va enviar set a presó i va vincular la banda amb sis assalts violents (dos d’ells en grau de temptativa), una conspiració per entrar en una casa i una dotzena de robatoris amb força.

Set mesos després, no quedarà cap membre del suposat grup criminal a presó. Això serà quan els darrers paguin les fiances d’entre 6.000 i 9.000 euros que els ha imposar l’Audiència per sortir en llibertat. La fiança més alta és per al suposat líder de la banda, Ali Salim. El seu advocat, Carles Monguilod, va demanar que el deixessin en llibertat argumentant que els indicis contra ell eren “poc consistents”o, fins i tot, “dèbils”. La secció quarta de l’Audiència li ha donat la raó i ha conclòs que “les imputacions delictives estan mancades de fonament sòlid” com per mantenir-lo a presó.

En la interlocutòria, el magistrat Javier Marca Matute desgrana els indicis que van portar a l’empresonament de Salim i els qualifica de “clarament insuficients”. Segons concreta, el jutjat d’instrucció li atribueix al líder del grup criminal quatre robatoris amb violència i intimidació (a Matadepera, Vilobí d’Onyar, Calonge i Platja d’Aro), una conspiració per assaltar un empresari del sector de la restauració i un robatori amb força en una casa d’Aiguaviva. A més, els Mossos el van enxampar in fraganti quan va entrar a robar -juntament amb altres imputats- en una casa de Platja d’Aro.

Les proves o indicis que hi ha contra ell són, segons va desgranar a la vista el fiscal Víctor Pillado, que el seu telèfon mòbil estava sovint prop de les cases assaltades i a les hores dels robatoris; que es comunicava amb altres imputats abans i després dels assalts; que li van trobar objectes robats en una de les cases i diners en efectiu sense justificar i que la policia el va ubicar a les urbanitzacions on es cometien els robatoris sense que ell justifiqués què hi feia, allà.

L’Audiència sosté que, després d’aquests mesos d’investigació, només hi ha indicis contra Salim en la comissió de dos intents de robatori en casa habitada i d’un delicte de receptació, “amb la penes limitades previstes legalment per aquests delictes”. Així, resol que podrà sortir en llibertat si paga la fiança de 9.000 euros. Un cop surti de la presó, haurà de comparèixer al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes. A més, li retiren el passaport.

La sala també ha deixat en llibertat els altres detinguts que continuaven a presó. En total, són quatre imputats més, un dels quals també va intervenir en l’assalt frustrat pels Mossos d’Esquadra a Platja d’Aro. A un dels detinguts, Ismail Zouhir, l’han deixat en llibertat sense fiança. Els altres tres, Zahir Younes, Brahim Azougache i Bennaceur Mansour, hauran de pagar una fiança de 6.000 euros per recuperar la llibertat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.