Viatge d’estudi del model comercial de Berlin

Viatge d’estudi del model comercial de Berlin

 

f2e391971507dca75ef45bfd45c36064_L

Anàlisi dels barris de Mitte, Prenzlauenerg i Charlottenburg

Expedició conjunta de la regidoria de Comerç, Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i de l’Associació d’Empresaris de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró a Berlín, a finals de novembre, per conèixer de primera mà el model i la proposta comercial i de serveis turístics dels tres barris més dinàmics, acompanyats per membres de la Cambra de Comerç de la ciutat. La vista s’emmarca en la basant formativa del programa dinamització turística i comercial del municipi, que té com a altres eixos la promoció i l’organització d’esdeveniments.

Durant els quatre dies de treball, la delegació, formada per una vintena d’empresaris, emprenedors, comerciants, restauradors, hotelers, tècnics i càrrecs electes va visitar Mitte, al centre de Berlín on conviu la història amb espais comercials reformats amb presència de les principals marques internacionals. També Prenzlauenberg, amb una forta personalitat amb propostes úniques i botigues amb història; i a Charlottenburg, on la dinamització comença als carrers, places i avingudes; i a on hi ha un dels centres comercials amb un dels conceptes més innovadors arreu del món.

L’expedició, va poder copsar l’estratègia utilitzada en àmbits diversos tant dels espais públics com dels diversos models d’espais comercials de la ciutat berlinesa: edificis i façanes; aparadors, accés i mobilitat; senyalització i elements d’identitat visual; coherència corporativa i de posicionament; exposició i presentació del producte; política de preus i promocions; presència i visibilitat de la marca; mobiliari, mostradors i emprovadors; serveis complementaris; aspectes sensorials; o personal de contacte. Arran de l’experiència, tant el consistori com l’entitat empresarial repetiran viatge de treball a altres ciutats europees de primer ordre turístic i comercial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.