Acord en l’ERO per tancar els Magatzems Vall a Platja d’Aro

Acord en l’ERO per tancar els Magatzems Vall a Platja d’Aro

 

Platja d'Aro. Edific

Segons Informa El Punt Avui Els representants legals de Magatzems Vall i de la plantilla del negoci van tancar ahir l’acord per l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per extingir els 36 llocs de treball d’aquest emblemàtic establiment de Platja d’Aro. L’advocat de l’empresa, el gironí Lluís Abelenda, va explicar ahir que els treballadors han acceptat indemnitzacions de fins a 27 dies per any treballat, lleugerament per sobre dels 20 dies i un màxim de 12 mensualitats que estableix la legislació laboral.

El lletrat va estimar ahir en uns 840.000 euros el cost de l’ERO per a l’empresa, que sortirà dels diners que la multinacional Mango ha pagat per l’edifici dels magatzems. En el repartiment, després d’un mes de negociacions, s’ha prioritzat el cas dels treballadors amb menys salari i antiguitat, el 75% de la plantilla, que són els que es beneficiaran dels 27 dies. Per a la resta, els més antics, regiran els 20 dies i 12 pagues mensuals, més una part del fons addicional. Per Abelenda, s’ha cercat la “pau social” i la “igualtat entre treballadors”.

Un cop passada la campanya de Nadal, progressivament, s’anirà reduint el nombre de treballadors, tot i que segons l’acord el càlcul de les indemnitzacions es farà com si el 100% de la plantilla hagués treballat fins al 31 de gener. Abelenda va destacar que “finalment, l’empresa ha respectat totes les persones que en nòmina” i també els casos de dos interins i una extreballadora que recentment s’havia acollit a una excedència. “La postura dels assessors dels treballadors ha estat raonable i han evitat un plet que afectaria 40 famílies”, va destacar l’advocat.

Traspàs descartat

Davant la inexorabilitat del tancament, la gran reivindicació del comitè d’empresa era el traspàs –tècnicament, subrogació– de la plantilla perquè poguessin continuar treballant per a Mango, però per Abelenda era “jurídicament inviable”, ja que es tracta d’un tancament i de la posterior obertura d’una nova activitat en el mateix emplaçament.

Els sindicats han acabat donant suport a l’acord després de contrastar les dades econòmiques de l’operació, ja que Mango, a més dels immobles, assumeix les hipoteques que els gravaven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.