Nous espais culturals a la Masia Bas

Nous espais culturals a la Masia Bas

 

b47ef7e8b33eb62d21aba3e79bf5fcdc_L

Rehabilitades dues noves sales per a activitats de la biblioteca

 

Continua amb la rehabilitació del conjunt de la Masia Bas de Platja d’Aro, tant dels seus espais interiors com de l’entorn exterior. La darrera acció impulsa per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha estat el condicionament de dos nous espais a la primera planta una sala central (56 m2), una de lateral (18 m2), i la seva zona d’accés (11 m2). La intervenció s’ha centrat en parets, terres, sostre, fusteria, enllumenat i climatització; amb una inversió de 42.700 euros, en part subvencionada per la Diputació de Girona. 

Els darrers treballs a la Masia Bas van ser l’any 2013. Ara, les noves sales es destinen a la Biblioteca Municipal Mercè Rodoreda (BMR), dotant-la d’espais complementaris per aprofundir en la programació de propostes i activitats culturals (tallers, cursos de formació, conferències, projeccions audiovisuals, presentacions de llibres, espectacles de petit format, etc.), just al costat de l’equipament matriu, però en un marc independent de la zona de lectura, consulta i estudi.

La masia, forma part dels habitatges que van anar estenent per la Vall d’Aro des de l’interior vers al mar, característiques del paisatge local de segles passat, sobretot per les seves torres de defensa. Habitada fins els anys vuitanta del segle XX, amb nombroses ampliacions i reformes, fins que arran de l’antic Pla General d’Ordenació Urbana, va ser qualificada com a equipament públic i cedida a l’Ajuntament.

Per respondre a les necessitats culturals, socials i associatives del municipi i també per la conservació del patrimoni arquitectònic local, el consistori hi ha realitzat successives actuacions, tant de consolidació estructural, com de reformes interiors i d’adequació dels espais exteriors s i dels accessos. A més a més de les noves sales per a la biblioteca, també acull l’Escola Municipal d’Art o els Casals Municipals Prejúnior i Júnior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.