Exigeixen millores per a la plantilla de Magatzems Vall

Exigeixen millores per a la plantilla de Magatzems Vall

 

Platja d'Aro. Protes

Segons Informa El Punt Avui Una cinquantena de treballadors i representants dels sindicats CCOO i la UGT es van concentrar ahir a la tarda davant de Magatzems Vall de Platja d’Aro per reclamar una millora en les indemnitzacions, ara que estan en plenes negociacions o el que seria ideal, el traspàs de la plantilla a Mango. Magatzems Vall té previst tancar portes el 31 de gener de l’any vinent perquè s’ha venut el local a la multinacional Mango, on obrirà una macrobotiga que aplegarà totes les firmes del grup. La venda del local no inclou l’activitat econòmica ni tampoc la subrogació dels treballadors, i així ho ha deixat clar l’empresa d’entrada. Però els treballadors no troben cap excusa perquè Mango no es pugui fer càrrec dels treballadors de Valls perquè “també és una empresa dedicada al comerç i ven articles similars que Valls”, va assegurar la secretaria general del Servei per la Mobilitat i Consum de la UGT a les comarques gironines, M. José Grau.

El tancament de Magatzems Vall suposarà l’acomiadament de 36 treballadors, dos dels quals són interins. La treballadora més antiga de l’empresa té una antiguitat de 38 anys i els que en tenen menys, 4 o 5 anys. I com que l’opció de la subrogació no acaba de tirar endavant, els representants sindicals estan negociant les condicions dels acomiadaments. De moment, l’empresa només estava disposada a pagar 20 dies i un màxim de dotze mensualitat, el mínim legal establert, però segons explica Grau, “sembla que cada cop s’estan obrint més a altres opcions”. “El que intentem és que els treballadors s’enduguin al màxim possible”, assegura.

Grau explica que entre els treballadors acomiadats, també hi ha els dos fills de l’empresa i demanen que se’ls retiri de l’expedient “perquè ja cobraran del patrimoni familiar” i que aquests diners es reparteixin entre els treballadors. També demanen que en l’expedient s’inclogui una treballadora que havien forçat a agafar una excedència.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.