Platja d´Aro aprova demà el canvi d´usos dels hotels en apartaments turístics

Platja d´Aro aprova demà el canvi d´usos dels hotels en apartaments turístics

 

platja-daro

Segons Informa Diari De Girona El ple de l’Ajuntament de Platja d’Aro farà demà el penúltim pas per modificar puntualment el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) i permetre l’ampliació en una desena de parcel·les dels usos d’allotjament turístic. Fins ara, a aquestes parcel·les el POUM els permetia únicament que s’hi desenvolupés l’ús d’hotel. Amb la modificació, es vol ampliar els usos a hotel-apartament i a apartament turístic. A finals d’agost, el ple va aprovar inicialment la modificació puntual del POUM. Ara, després del període d’exposició pública i al·legacions, el ple preveu aprovar demà l’aprovació provisional, pas previ a l’aprovació definitiva del canvi de la normativa.

L’actual POUM reservava aquestes parcel·les, ubicades entorn de l’avinguda de S’Agaró i cap a l’interior, només al desenvolupament d’establiments hotelers, com va explicar en el seu moment el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé (CiU). No obstant això, un promotor d'”abast internacional” va plantejar la citada modificació després de manifestar la voluntat d’invertir en el municipi amb un hotel-apartament. Una proposta que el govern va veure amb bons ulls i que ha estès a la resta de parcel·les que estan en la mateixa situació. Solé va concretar llavors que tant l’hotel-apartament com l’apartament turístic estan destinats a allotjar turistes, “no perquè hi visqui gent”. Una mesura que “amplia les possibilitats d’inversió: Platja d’Aro necessita noves places d’allotjament i nous inversors per promoure l’oferta turística”, va dir. A més, les parcel·les afectades són “solars buits en què no s’hi fa cap activitat i cal que tinguin inversió turística”. Ahir, Solé va avançar que el promotor interessat és d’una companyia francesa i que està a l’espera dels canvis per presentar el projecte d’inversió al municipi.

L’aprovació inicial es va fer a finals d’agost d’aquest any amb els vots del govern (CiU i PP) i els vots en contra de PSC, ICV i ERC. Després de passar el procés inicial, demà es preveu fer l’aprovació provisional, pas previ a l’autorització de la Generalitat que portarà després a l’aprovació definitiva.

D’altra banda, el ple de demà també preveu fer l’aprovació provisional del Pla Especial de protecció del Conjunt Residencial de S’Agaró, una pla que manté que es conservi l’actual front marítim i que permetrà l’enderroc d’immobles no protegits, tot i que s’haurà de reedificar al mateix lloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.