Les banderes sostretes a Santa Cristina porten cua

Les banderes sostretes a Santa Cristina porten cua

 

Santa Cristina d'Aro

Segons Informa El Punt Avui La desaparició de les tres banderes –la local, la senyera i l’espanyola– i els pals on onejaven a l’ajuntament vell de Santa Cristina ha donat peu a un serial d’intrigues. L’alcalde, Josep Llensa, atribuïa divendres passat els fets a un robatori. I l’endemà, el portaveu d’Emprenedors (EMP), Julio Rico, va decidir denunciar la sostracció a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Guíxols, tot posant de manifest que el cap de la policia local cristinenca “no tenia coneixement dels fets” i no s’havia presentat cap denúncia de l’alcalde.

Llensa, ahir, deixava clar que té la “llibertat de denunciar o de no fer-ho”, i explicava que no havia recorregut a la policia perquè les ensenyes havien aparegut “abandonades en un descampat i enfangades”. L’alcalde hi afegia que ha donat ordre als treballadors de la brigada municipal de pintar els pals, netejar les banderes i reposar-les tan bon punt finalitzin les dues operacions, un cop passada la data de la consulta del 9 de novembre.

Segons Llensa, la pluja caiguda a principis d’aquesta setmana no ha facilitat les operacions, i insisteix que abans de la jornada de diumenge “tampoc s’haurien tornat a posar” per l’elevat “risc” que haguessin tornat a desaparèixer.

Pel poble i les xarxes socials han corregut en els últims dies especulacions al voltant de l’episodi, una de les quals vinculava el suport d’ERC a l’aprovació de les ordenances municipals –dijous 30 al vespre– a la retirada de la bandera espanyola. L’alcalde, però, insisteix a inscriure els fets en la guerra de banderes per la proximitat de la consulta, durant la qual hi ha hagut ball de símbols en diferents punts i giratoris situats al municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.