8è Aplec del Patrocini • Diumenge 9 de novembre

8è Aplec del Patrocini • Diumenge 9 de novembre

 

54a8b24bf8806436cada5876b3d8864c_L

Missa solemne i cants als goigs a l’Església de Fenals

Vuitè Aplec de la Mare de Déu del Patrocini (pdf), diumenge 9 de novembre (12 h) a l’església de Santa Maria de Fenals de Platja d’Aro, el amb una missa solemne iel cant de goigs. Organitzat per la parròquia de Platja d’Aro amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro té lloc a la que fou el temple principal de la vila durant 400 anys, fins que es va ser inaugurat l’actual seu parroquial l’any 1959.

L’església va substituir en el seu moment (darreries del s. XVI) a l’església romànica de Fanals d’Amunt del s. X, que va acollir als primers pobladors de Fanals, fins que aquests abandonaren el lloc i s’establiren al peu de la muntanya. Les primeres referències del temple, són de l’any 1585. En aquells moments, devia de tractar-se d’una ermita de construcció senzilla, amb un absis i dues capelles laterals. No va ser fins el 1764 que l’església va ser ampliada, i si van fer obres en dues fases, que es donaren per acabes l’any 1774.

La seva restauració i reobertura data de 1994, i la darrera intervenció va ser ara fa un any amb les obres d’adequació del seu entorn per minimitzar l’impacte visual i ambiental del nou tram de desdoblament de la carretera C-31. Un cop recuperada la continuïtat geogràfica amb el Mas Nou, gràcies a la construcció d’un doble fals túnel, es va pavimentar l’entorn, integrant el conjunt amb el paisatge. També s’hi va col·locar nova il·luminació, mobiliari urbà, vegetació i arbrat, i un talús vegetat per separar la plaça de la carretera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.