Va matar una dona de 77 anys de Platja d´Aro perquè va insultar la seva mare

Va matar una dona de 77 anys de Platja d´Aro perquè va insultar la seva mare

 

MGR008CO001190312.jpg

Segons Informa Diari De Girona Jindrich Cermak no anava amb la idea de matar l’anciana Carolina Julià quan va anar amb ella a donar de menjar els gossos que alimentava a Llagostera el 20 de juny de 2011 però va ser obrir el portaequipatges del cotxe i veure una catifa i un cordill quan va decidir estrangular-la per sorpresa, embolcallar el cadàver i deixar-lo en una riera seca fins que el van trobar uns boletaires cinc mesos després. Havia “perdut la paciència” en una discussió després que ella li digués que la seva mare era “una puta de 30 euros”. L’acusat, conegut a Platja d’Aro com el Txec, mantenia una relació d’amistat amb la dona, que també residia a la localitat i des de 2006 es dedicaven gairebé cada tarda a remenar contenidors en busca de menjar.

El Txec no va tenir cap inconvenient a reconèixer el crim davant els 11 membres del tribunal popular i admetre’s penedit. És més, a preguntes del seu advocat -Samuel García-Quintas- va explicar que el 20 de juliol de 2012 va confessar espontàniament davant els Mossos d’Esquadra -encara no havien resolt el crim- perquè no podia suportar més “aquesta càrrega” a la consciència.

Durant la seva declaració, marcada en excés per respostes monosil·làbiques i frases simples que el fiscal -Víctor Pillado- es veia forçat a arrencar-li, l’acusat va oferir més detalls de la seva relació amb l’anciana de 77 anys. Així és com va il·lustrar a la sala que el dia dels fets no havia sigut l’única ocasió que la dona va insultar la seva mare. Ja havia passat el 2008 tot i que en aquella ocasió ell no va ser tan dràstic i va optar per retirar-li la paraula un temps, almenys fins que li va demanar perdó.

El 20 de juny de 2011 l’anciana va tornar a insultar la mare del Txec en una discussió que van mantenir dins el cotxe que aquest conduïa. Ell s’havia ofert a portar-la a casa seva però abans, amb l’excusa de parar per donar pinso als gossos, va anar amb ella fins a una zona boscosa de Llagostera, on tenia els animals al costat d’un campament que havia muntat amb rampoines.

Encara no havia decidit matar-la però quan va obrir el maleter del cotxe va veure clara l’oportunitat i, agafant un cordill, es va acostar al seient del copilot sense que ella ho advertís i la va estrangular. Era impossible que ella es pogués defensar, ho admet el mateix acusat, perquè ni va adonar-se que ell s’apropava ni es podia tèmer que la matés i molt menys encara es podia arribar a figurar que aquell seria el seu últim dia.

En veure el cos inert i aprofitant la catifa que hi havia al cotxe, Jindrich Cermak va decidir embolcallar el cadàver i arrossegar-lo fins a una zona amagada de l’interior del bosc que anava a parar a una riera seca. Uns boletaires que van passar per aquell indret el novembre de 2011 van ser els que van descobrir el cadàver obligant així a iniciar una investigació policial, que es va resoldre amb la confessió de l’indigent.

Les peticions de pena

El cas s’està jutjant a l’Audiència Provincial de Girona i el fiscal sol·licita per a Jindrich Cermak una pena de 17 anys i mig de presó per un delicte d’assassinat amb l’atenuant de confessió, encara que té en compte rebaixar la petició a 10 anys ja que el testimoni de l’acusat resulta bàsic per a la resolució del cas.

La defensa, que inicialment reclama l’absolució de l’imputat, està disposada a acceptar la possible nova petició de la fiscalia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.