Els Magatzems Vall de Platja d’Aro tancaran el 31 de gener

Els Magatzems Vall de Platja d’Aro tancaran el 31 de gener

 

D'esquerra a dreta,

Segons Informa El Punt Avui El gerent de Magatzems Vall, David Vall, confirmava ahir públicament la notícia que en els darrers dies havia traslladat al comitè d’empresa. “El tancament operatiu del local i el negoci es produirà el 31 de gener”, després de la temporada de Nadal i un període de rebaixes i liquidació del gènere negociat amb Mango, que ha arribat a un acord amb la família per adquirir l’establiment. La multinacional hi obrirà una macrobotiga que aplegarà totes les firmes del grup. El nét de Pere Vall, fundador del negoci, justifica la decisió per la jubilació dels seus pares i la decisió de reorientar l’activitat comercial, amb un nou projecte de “venda al detall” que no encaixa amb el model de gran magatzem.

La notícia, que posa fi als rumors recurrents de tancament durant els darrers anys de crisi econòmica, inquieta els 34 treballadors de la plantilla, abocats d’entrada a un expedient de regulació d’ocupació per extingir tots els contractes. El secretari de la federació de comerç, hostaleria i turisme de CCOO, Josep Maria Montalbán, explicava ahir que l’empresa al·lega balanços econòmics negatius en els darrers exercicis, “sostinguts amb pòlisses de crèdit” fins a l’aparició de l’oferta de Mango pel local, d’uns 2.000 metres quadrats, de la qual no ha transcendit l’import. La transacció permetria fer front a les despeses d’indemnització dels treballadors, però la intenció inicial de la plantilla és negociar la subrogació dels contractes perquè puguin continuar treballant amb la nova propietat. El gran obstacle en aquest sentit serà el llarg període d’adaptació i reforma de l’edifici, ja que Mango situa la reobertura del nou negoci el 2016, amb un any d’obres pel mig.

Amb el tancament dels Magatzems Vall desapareixerà un establiment característic de l’eix comercial de Platja d’Aro, a la milla d’or de l’avinguda de s’Agaró. “Un impacte emocional i evidentment també per als treballadors afectats”, admetia ahir el regidor de Planificació Urbanística, Josep Maria Solé. Fundada l’any 1962, a partir d’un primer establiment dedicat a la venda de perfums, la botiga va anar creixent en altura i durant anys va funcionar com uns dels grans magatzems de referència a la demarcació, tot emulant el model d’El Corte Inglés. Però després de celebrar el cinquantè aniversari, el 2012, la història s’aturarà als 52 anys. “És trist que no s’hagi pogut adaptar el model als temps actuals”, lamentava l’edil, que tot i això destaca que la mala notícia queda compensada amb la nova oportunitat de l’aterratge de les grans inversions de Mango i, en paral·lel, del gegant Inditex.

LA DATA

31.01.2015
tancaran les portes
els Magatzems Vall, després de la temporada de Nadal i part del període de rebaixes.

LA XIFRA

34
llocs de treball
ofereix ara l’empresa durant tot l’any, que el comitè d’empresa vol preservar al màxim.
Josep M. Montalbán

“Cal salvar el màxim de llocs de treball”

El secretari de la Fecoht de CCOO avança que encara no s’han assegut a negociar amb l’empresa, ja que tot just el comitè acaba de saber la notícia. Davant els motius econòmics que addueix l’empresa, el sindicalista creu que “calen més dades objectives”, i aposta per la continuïtat de la plantilla en el nou projecte.

Salvador Giraut

“Es tanca una porta i se n’obren moltes més”

El president de l’Associació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró (Aecps) creu que “es tanca una porta però se n’obren moltes més”, amb referència a l’arribada de la gran botiga de Mango i la instal·lació d’Inditex en un local que ara ocupa la seva firma, MarFranc, que redistribuirà l’activitat i el personal per l’eix comercial.

David Vall

“Estudiem un altre projecte de venda al detall”

Gerent de l’empresa des del 1995, diu que el tancament del negoci coincideix amb la jubilació laboral dels seus pares. Mantindran la dedicació comercial, però amb un nou enfocament comercial, diferent del concepte de grans magatzems. I respecte a la plantilla, avança que oferiran prejubilacions en els casos en què sigui possible.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.