L’ANG també s’oposa a la granja d’aviram a Solius

L’ANG també s’oposa a la granja d’aviram a Solius

 

Santa Cristina d'Aro

Segons Informa El Punt Avui L’Associació Naturalistes de Girona (ANG) s’ha afegit a les al·legacions presentades per la plataforma Salvem Solius contra el projecte d’una “macrogranja” per a l’engreix de fins a 83.500 pollastres a la finca del Mas Cateura, a la vall cristinenca. L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i la comissió d’Urbanisme de Girona n’han informat favorablement i l’arquitecte municipal ha emès el certificat de compatibilitat urbanística, de manera que ara els propietaris estan tramitant la llicència ambiental per a l’explotació.

Les entitats ambientalistes qüestionen l’encaix de la granja i les tres naus de 4.248 metres quadrats de sostre construït en una zona protegida paisatgísticament, ja que suposaria “un creixement d’un 500% respecte a la superfície de les naus existents”.

A més, hi afegeixen l’existència en un radi de 700 metres d’onze habitatges, un hotel de 4 estrelles, una casa de turisme rural, una residència d’espiritualitat i un monestir cistercenc. Per l’ANG és excessiva la proximitat de l’activitat ramadera intensiva projectada a les cases, masos i establiments turístics i residencials. El col·lectiu també alerta que existeix un greu risc d’increment de la contaminació odorífera i de les aigües de l’aqüífer del Ridaura, ja afectat pels lixiviats de l’abocador comarcal i l’activitat d’altres explotacions ramaderes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.