Condicionament de terrenys per a la nova escola

Condicionament de terrenys per a la nova escola

 

feb00ae3fda016faf0ad16c0e9a373a6_L

S’inverteix 392.000 euros en el terraplè i els murs de contenció

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha iniciat els treballs de condicionament dels terrenys s’ubicarà la nova escola d’educació infantil i primària Vall d’Aro de Castell d’Aro que ha de substituir el proper curs, l’edifici actual. Els treballs, amb una inversió de 392.000 euros s’enllestiran en tres mesos, s’executen en un solar de titularitat municipal de 10.336 m2. Posteriorment, abans no acabi l’any, el consistori iniciarà també els treballs de construcció dels vials de servei.

L’obra es divideixen en tres fases: primer alineació i rasants; tot seguit, esbrossada de la vegetació i generació del terraplenat piconat per situar les terres degudament compactades a la mateixa cota que l’institut Ridaura, a la finca contigua; i finalment la construcció dels murs de contenció, que en la besant sud serà d’escullera; i en les altres tres de contenció vertical amb gabions.

El nou equipament tindrà 2.328m2 construïts i 1.296 m2 d’espais exteriors amb capacitat per a 225 infants i s’executarà mitjançant una edificació industrialitzada modular, un sistema molt més àgil que el tradicional. Una construcció que és possible gràcies a un conveni entre l’ajuntament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que preveu que el consistori aporti el 50% del cost de construcció, fixat en un màxim de 3’6 milions d’euros.

Quan entri en funcionament plenament, el Departament d’Ensenyament desafectarà l’actual edifici de l’escola. D’aquesta manera, l’ajuntament recuperarà d’una banda, l’espai de la Plaça Poeta Sitjar cedit com a pati per compensar la instal·lació de mòduls prefabricats; i de l’altra, projecta la reconversió de l’edifici com a nou Centre Cívic i Punt de Lectura de Castell d’Aro, i alhora com a espai d’ampliació de la Llar d’Infants Municipal, situada just a l’edifici contigu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.