Reforma integral al sector Eurocenter de Platja d’Aro

Reforma integral al sector Eurocenter de Platja d’Aro

 

Platja d'Aro. Baix E

Segons Informa El Punt Avui L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha emprès les anunciades obres de reurbanització dels entorns de l’Eurocenter de Platja d’Aro, un espai públic de 10.147 metres quadrats delimitat per les avingudes de Castell d’Aro, Luxemburg i Juli Garreta i la urbanització dels Estanys. En l’àmbit d’actuació també s’inclouen alguns porxos interiors, que, tot i ser de titularitat privada, tenen ús públic.

La intervenció, que s’havia posat a subhasta inicialment per un pressupost màxim de 503.000 euros, finalment s’ha adjudicat per 405.000 euros que assumirà íntegrament el consistori, sense que es generin contribucions especials entre els veïns i amb un termini d’execució de vuit mesos.

Els treballs, doncs, es duran a terme durant els mesos de la temporada baixa turística i posaran especial atenció en les voreres i els espais per a vianants. També s’aprofitarà per substituir les canonades actuals d’aigua potable –que són de fibrociment– per tubs de polietilè i incorporar una canonada per regar arbres per degoteig. El mobiliari urbà que es retiri serà restituït de nou i es plantarà nou arbrat en substitució de les palmeres actuals.

En canvi, no hi ha actuacions previstes a les xarxes de baixa tensió, telecomunicacions o gas, després de valorar amb les companyies corresponents que el seu estat era acceptable.

Una zona en part privada, però amb vials d’ús públic

L’Eurocenter es va desenvolupar a finals dels anys vuitana i, tot i que l’estat general dels serveis era correcte, molts trams de voreres s’havien malmès considerablement per la pressió de les arrels dels pins i els til·lers o s’havien enfonsat (per mala previsió o execució de les capes situades sota els panots, un problema agreujat per les filtracions d’aigua). En alguns trams, el pendent també superava el 2% legalment permès i hi havia mancances en la il·luminació, amb alguns fanals que no respecten les normes actuals sobre contaminació lumínica. El sector es va desenvolupar de manera conjunta amb la urbanització i edificació de quatre illes privades amb espais interiors, passatges privats i algunes zones porxades d’accés, de règim jurídic confós, però que presten funcions de sistema viari i, per tant, es consideren de titularitat pública.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.