Inici obres de reurbanització de l’Eurocenter

Inici obres de reurbanització de l’Eurocenter

 

427b3747e698575e888c7b3ae09db887_L

Millora de voreres, il·luminació, canalitzacions i arbrat

 

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha iniciat l’execució de les obres de reurbanització de l’àmbit de l’Eurocenter de Platja d’Aro, un espai públic de 10.147 m2 delimitat entre l’Av. de Castell d’Aro, l’Av. de Luxemburg, l’Av. Juli Garreta, i la urbanització dels Estanys. La intervenció, licitada inicialment per 503.000 euros, finalment s’ha adjudicat per 405.000 euros, assumits íntegrament per l’ajuntament, sense que es generin contribucions especials, i amb un termini d’execució de 8 mesos. 

Les actuacions se centren, bàsicament, en solucionar els problemes de les voreres malmeses a conseqüència de les arrels dels pins i dels til·lers que n’havien aixequen el paviment. D’altres s’havien enfonsat (per mala previsió o execució de les capses base i subbase, agreujat per les filtracions d’aigua), i en alguns trams el pendent superava el 2% legalment permès.

Simultàniament es millorarà la il·luminació pública –fins ara les voreres estaven poc il·luminades i hi ha fanals que no respecten les prescripcions actuals sobre contaminació lumínica- amb la instal·lació de faroles de 4’5 metres d’alçada, amb una distància d’entre 20 i 40 metres entre elles, segons el tram. Atès que s’actua en totes les voreres, se substituirà la canalització i el cablejat d’aquesta instal·lació.

També s’aprofitarà per substituir les canonades actuals d’aigua potable -que són de fibrociment- per altres de polietilè, i incorporar-ne una amb degoter integrat per regar arbres i vegetació. El mobiliari urbà que es retiri serà restituït de nou, i es plantarà nou arbrat en substitució de les palmeres actuals.

L’Eurocenter és un àmbit que data de l’any 1988, on es va desenvolupar de manera conjunta la urbanització i la seva edificació, en quatre illes d’aprofitament privat, on cadascuna de les construccions es van concebre com a edificis únics, destinats a ús hoteler i de serveis; tot i que els darrers anys alguns han transformat el seu ús al residencial d’habitatges.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.