L’Aula Sènior per a majors de 50 anys vol ser un tast dels estudis de la UdG

L’Aula Sènior per a majors de 50 anys vol ser un tast dels estudis de la UdG

 

Girona. UdG.  Marta

Segons Informa El Punt Avui La Universitat de Girona continua apostant per enfortir la formació continuada i, en el marc d’aquest concepte, també ofereix una via d’introducció al món universitari als majors de 50 anys. Es tracta de l’Aula Sènior +50, que ja ha obert el període de matriculació –fins al 20 d’octubre– i que aquest any s’estructura en tres programes, un dels quals és de nova incorporació i un altre ret homenatge al professor Josep Torrellas, que en va ser el responsable (vegeu peça).

Educació i compromís

La nova oferta formativa per al curs 2014/2015, amb el nom d’Actualitza’t, s’ha dissenyat per donar als majors de 50 anys l’oportunitat de conèixer els aspectes més actuals que es tracten en gairebé totes les matèries que s’imparteixen a la UdG. No es tracta de tenir una titulació universitària, però sí de poder-hi estudiar.

La doctora Marta Ministral, coordinadora de l’Aula Sènior, remarca que no és un tema tancat, ja que en un futur es volen organitzar cursos per a la gent més gran de 50 anys: “Des de l’Aula Sènior hem planificat accions cap a nous espais i nous col·lectius susceptibles de voler-se formar, com ara els majors de 50 anys, que fins fa poc no hi tenien lliure accés ni la possibilitat de triar si volien ser examinats o no”, destaca Ministral.

Els tres programes

Ara mateix s’ofereixen tres programes: el primer, el Josep Torrellas, que és el que es du a terme des de fa una dècada, està pensat per a majors de 50 anys que s’incorporen a una assignatura de la UdG com un estudiant més, però no cal que s’examinin si no volen. No es demana cap titulació prèvia. El segon és el programa d’extensió universitària: per a majors de 50 anys que es matriculen a una de les aules d’extensió universitària de Girona, Olot, Figueres i Sant Feliu de Guíxols. Finalment, el tercer, l’Actualitza’t, que és la novetat d’aquest curs, permet que s’inscriguin a un nou títol propi de la UdG que es farà per primer cop aquest curs. Tampoc hi ha exàmens i no es demana cap titulació prèvia. Amb una durada de quatre anys, l’estudiant actualitzarà coneixements de les principals matèries que s’imparteixen a la UdG.

Homenatge a Josep Torrellas

Aquest nou curs de l’Aula Sènior serveix també per retre homenatge a Josep Torrellas, que va morir el novembre passat, ja que un dels tres programes que s’ofereixen porta el seu nom. I no n’hi ha per a menys. Torrellas va ser durant gairebé una dècada el responsable de la formació de la gent gran. Professor del departament de psicologia, va començar l’exercici de la docència com a professor de l’Escola Normal i del Col·legi Universitari de Girona. Posteriorment, va ser director de l’Escola de Mestres de Girona. Josep Torrellas, segurament un dels professors més estimats de la UdG, va ser un gran defensor d’una educació de qualitat. Es va implicar també en la fundació de la UdG com a membre de la comissió gestora i va ocupar diversos càrrecs a la UdG. En els darrers anys, estava adscrit a l’àrea de coneixement de psicologia evolutiva i de l’educació del departament de psicologia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.