PROTESTA PER LA SUSPENSIÓ DE TC A SFG

PROTESTA PER LA SUSPENSIÓ DE TC A SFG

 

ANC-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu Unes sis-centes persones, la majoria amb samarreta groga, s’han aplegat aquest dimarts a les 7 de la tarda a la plaça del Mercat, davant de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols convocats per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Omnium Cultural, crida a la qual també s’hi ha afegit l’Ajuntament de Sant Feliu amb el propòsit de mostrar el rebuig de bona part dels ciutadans davant la suspensió de la consulta del 9N per part del Tribunal Constitucional.
Des de la finestra del primer pis de l’Ajuntament, Montserrat Vallribera, va llegir el manifest redactat pels convocants que diu textualment:
“Avui hem viscut un nou atac a les institucions democràtiques del nostre país. Una nova negativa de l’Estat a la voluntat d’aquest país d’expressar-se a les urnes. Un nou cop de porta a la democràcia.
Davant d’aquest episodi, els homes i les dones demòcrates d’aquest país expressem el nostre suport ferm a les institucions catalanes que han convocat la consulta per al dia 9 de novembre. Davant d’aquest intent  d’emmudir-nos, la societat catalana diem ben fort: més democràcia.
El dia 11 de setembre gairebé dos milions de persones vam sortir al carrer per dir que votarem. El 80% de la ciutadania d’aquest país reclama votar. Una amplíssima majoria del Parlament de Catalunya reclama votar. Més del 90% dels ajuntaments d’aquest país ja han deixat molt clar que el 9N votarem.
Avui comencem la campanya política més gran que s’ha fet mai a Europa, amb cent mil voluntaris que arribaran a totes les cases. Una campanya festiva, il·lusionant, i decidida, que implica tota la ciutadania en la construcció d’un país nou, d’un nou Estat democràtic.
Avui el Tribunal Constitucional espanyol ens mostra la seva total dependència del poder executiu i posa en evidència el poc respecte que els poders públics espanyols tenen per les regles democràtiques.  I encara més important, avui queda clar que no ens trobem davant d’un problema jurídic; el que hi ha sobre la taula és un conflicte polític.
Així doncs, just avui, decidim posar en marxa aquesta campanya que ens ha de portar fins a les urnes el proper dia 9 de novembre.
Som davant de la gran oportunitat històrica per començar units un país nou. És la gran oportunitat per resoldre els problemes nacionals i socials que patim i assegurar-nos un país millor per a tothom. Per aconseguir-ho, iniciem la campanya unitària Ara és l’hora. Votar és democràcia! I el dia 9 de novembre votarem. I guanyarem”.
Després dels crits d’independència dels presents, la concentració s’ha anat dissolent sense cap mena de problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.