Dinou càmeres per vigilar Platja d’Aro ja el mes que ve

Dinou càmeres per vigilar Platja d’Aro ja el mes que ve

 

Càmeres de videovigi

Segons Informa El Punt Avui Un 73,6% de les càmeres de videovigilància que està previst que s’instal·lin al municipi de Castell-Platja d’Aro estan en funcionament des del dia 7 de juliol passat, en què es va iniciar en període de proves l’activitat de catorze d’aquestes càmeres, situades a les cruïlles estratègiques d’accés amb vehicle a les urbanitzacions i zones més aïllades del municipi. Aquests sistemes de control estan situats a l’entrada de les urbanitzacions Mas Nou, Mas Semí, Cim d’Aro, les Suredes, Puig Romaní, Can Manel, Mas Ros, Mont d’Aro, Politur i Els Pins. En les pròximes setmanes es complementaran amb la posada en marxa de cinc unitats de vigilància més, dues en zones exteriors que completaran la cobertura als nuclis perifèrics i tres que se situaran a la zona més cèntrica i comercial de Platja d’Aro.

El cap de la policia local del municipi, David Puertas, valora molt satisfactòriament la posada en marxa de les videocàmeres de vigilància, associades en tots els casos a sensors automàtics de lectures de matrícules. “El control de vehicles ens serveix tant per prevenir com per reprimir. En aquests mesos ja hem trobat exemples de la seva efectivitat”, explicava Puertas, que va posar dos exemples de “l’efectivitat” de la mesura de control. “Al llarg de l’estiu, gràcies a les videocàmeres, hem descobert, per exemple, un abocament il·legal i la presència d’una banda experta en robatoris de vehicles.” Aquesta última acció es va detectar gràcies a la base de dades, ja que es va descobrir la presència al municipi d’un cotxe que havia servit per cometre delictes en una altra zona del país; en ser detectat, els efectius policials van poder dissuadir-los amb la seva sola presència.

La sala de control està situada a la seu de la policia local de Platja d’Aro i està sota la supervisió dels agents, que reben al moment les alarmes generades pel sistema intel·ligent, que s’activa en detectar vehicles prèviament associats a delictes. Aquesta base de dades de cotxes i motos acumula informació dels últims sis mesos; en canvi, en el cas de les càmeres de control, al cap de trenta dies es destrueix el material enregistrat.

El director general d’Alphanet, Xavier Torramilans, acredita l’efectivitat d’exercir control sobre els mitjans de transport perquè “entre un 75 i un 80% del fets delictius estan associats a un vehicle”. El màxim responsable de l’empresa que ha instal·lat les càmeres va afirmar que actualment ja s’estan controlant 28 vials associats a les catorze vies d’accés vigilades i que el nombre de matrícules registrades diàriament està al voltant de les onze mil. Puertas assegurava que, des de la posada en marxa de les primeres càmeres, ja s’han enregistrat prop d’un milió de matrícules. La policia local rep el suport de la base de dades dels Mossos d’Esquadra: “Ens hi hem reunit molts cops i hem intercanviat informació.”

LA XIFRA

14
càmeres
estan en funcionament des del mes de juliol passat. Aviat se n’hi incorporaran cinc més.

LA DATA

7.7.2014
Es va començar
a fer la vigilància de Platja d’Aro experimentalment. El dia 7 es va iniciar el període de proves.

Connexió Wimax, amb banda ampla i qualitat alta

Càmera de vigilància i videocàmera. Foto: J.P.

La xarxa de càmeres està interconnectada a través d’una xarxa sense fils Wimax potent que “permet estabilitat, amplada de banda i temps de resposta òptim per transmetre imatges de qualitat”.

Giraut: “Eren necessàries i ara la gent se sent més segura”

L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, recorda ara la sensació d’inseguretat que va generar l’allau de delictes ocorreguts fa dos anys, entre els quals, l’assassinat de l’empresari hoteler Jordi Comas. Per ell, la sensació entre la ciutadania ara ha canviat. “Entre la població es detecta la sensació de tenir més seguretat: d’una banda, com a conseqüència de la presència de les càmeres i, de l’altra, de la feina feta pels Mossos i la policia local.”

Un cost global d’uns 300.000 euros i una ampliació en estudi

Les càmeres de videovigilància requereixen el vistiplau de la Comissió de Videovigilància de la Generalitat. Aquest tràmit es va completar gràcies a un estudi previ que va costar 9.000 euros. El cost de la primera fase (catorze càmeres) ha estat de 214.000 euros. Les cinc que falten en costaran uns 70.000. L’alcalde Giraut ara es veu amb cor d’afirmar que l’efectivitat de les càmeres està comprovada: “El nombre de delictes ha baixat en picat.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.