Munté inaugura el centre de Vimar a Santa Cristina d’Aro

Munté inaugura el centre de Vimar a Santa Cristina d’Aro

 

Santa Cristina d'Aro

Segons Informa El Punt Avui El nou centre de teràpia ocupacional per a discapacitats intel·lectuals de la Fundació Vimar començarà a funcionar en els pròxims dies a la primera planta de l’edifici on hi ha el CAP municipal. Oferirà 16 places per a persones amb discapacitat que estan en edat laboral i han acabat el període de formació corresponent. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va visitar les instal·lacions divendres, per conèixer de prop el funcionament. Munté va felicitar les famílies i els patrons de la fundació, i va destacar l’aposta per “centrar els esforços en les prioritats” ocupacionals, com a complement de les residències de la fundació que funcionen des de fa anys.

El centre operarà de dilluns a divendres des del matí fins a les 5 de la tarda, amb una atenció diürna de tipus rehabilitador integral. Oferirà, a més del personal assistencial, serveis de fisioteràpia, psicologia i cuina per als interns. L’objectiu és que cada usuari pugui assolir, dins de les seves possibilitats i a través d’un programa individual, la seva integració social.

L’alcalde cristinenc, Josep Llensa, va recordar que “l’espai estava infrautilitzat com a centre de dia per a la gent gran”, una situació que a la llarga l’hauria abocat al tancament. Després de la polèmica amb els usuaris del geriàtric, que des d’aquest mes són desplaçats cada dia gratuïtament al centre de dia de Sant Feliu, Llensa va celebrar que les instal·lacions ara tenen una nova utilitat social gràcies al conveni amb l’ICASS.

El president de Vimar, Claudi Mató, va agrair el suport del municipi i del Departament de Benestar Social en l’“operació d’enginyeria politicosocial” que ha possibilitat l’obertura del centre de Santa Cristina.

 

Futur centre de dia 

Amb aquest nou centre, la fundació disposarà de sis recursos en servei al Baix Empordà: la Llar 2000 de Palafrugell, la residència i CAE Robert Pallí de Sant Feliu de Guíxols, les llars residència El Carrilet de Palafrugell i Gavina, a Sant Antoni de Calonge; el Servei de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar i el nou servei de teràpia ocupacional de Santa Cristina d’Aro.

Properament està prevista l’obertura d’un nou centre d’atenció diürna: La Bòbila Nova, ubicat a Palafrugell, amb capacitat per a 25 places més, que ara està en fase d’adequació i obres. Actualment, Vimar dóna servei a un total de 83 persones amb discapacitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.