Curs d’estiu de la UdG • “Esport: salut o risc?”

Curs d’estiu de la UdG • “Esport: salut o risc?”

 

9788773a0398cd08077913047b774c28_L

Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural

A finals de 2005 es va constituir entre els tres ajuntaments de la Vall d’Aro; Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, una comunitat de municipis per a la gestió de l’Espai del Metge Rural. Conjuntament amb la Universitat de Girona també s’ha creat la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural, que promou actes acadèmics i formatiu, com el curs d’estiu Esport, salut o risc? divendres 5 de setembre (9.30-21.30 h) al Monestir de Sant Feliu de Guíxols. L’endemà, l’activitat es trasllada al Club Natació Banyoles.

El curs pretén oferir una visió crítica en relació amb una de les qüestions més controvertides en l’àmbit de la salut i l’esport, exposant l’evolució que ha tingut la pràctica esportiva durant les últimes dècades i les seves conseqüències saludables, i mostrar l’especificitat mèdica de l’esport de muntanya, una activitat que ha tingut en els últims anys un creixement espectacular d’esportistes.

Hi participen com a docents o ponents, professors universitaris, metges especialistes, periodistes esportius, entrenadors professionals i esportistes d’elit. La matrícula per participar-hi (50 euros) encara és oberta, i s’adreça a llicenciats en educació física, mestres, professionals de la salut i tècnics municipals. També a historiadors de la medicina i de la salut, antropòlegs i sociòlegs; a estudiants de facultats, escoles universitàries i doctorands; i a tota persona interessada en l’àmbit dels continguts del curs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.