TRACTAMENTS FITOSANITARIS ALS ARBRES

TRACTAMENTS FITOSANITARIS ALS ARBRES

 

ARBRES-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu En les darreres setmanes s’estan fent tractaments periòdics fitosanitaris als arbres de la ciutat. El darrer tractament, que ja va començar a altres zones, es va portar a terme la nit del dijous 28 d’agost al diventres 29 d’agost.
-En aquest cas ho va portar a terme Tramuntana
-El tractament fou per una malura anomenada el tigre del plàtan, produïda per aquest insecte.
-Es varen tractar 25 arbres de l’Av. Saragossa i del carrer Joan Camisó, 45 plàtans de l’Av. Balears i Canàries, i 20 unitats de la plaça de Sant Sebastià.
Els producte que es va utilitzar és l’insecticida Imidacloprid. És un tractament contra la Corythuca ciliata (Tigre del Plataner) i el Oidium (Cendrosa del plataner).
Corythucha ciliata: És caracteritza per un cos negre brillant. També presenta un costats groguencs en gran mesura transparents. Les ales davanteres són forma rectangular i mostren una reixeta amb malla quadrilàter o pentagonal. Els adults passen l’hivern entre les parts elevades de l’escorça dels Plataners. D’aquí sortirà a mitjans d’abril. Els primers ous són posats a finals d’abril a les fulles dels plàtans , enganxats al llarg de les bifurcacions dels nervis a la part inferior de les fulles. Després de 20 a 30 dies les nimfes que van néixer a finals de juny ja són adults i, al seu torn posen ous al juliol i agost. A l’octubre, els adults tornen a refugis d’hivern.
L’oïdium ( anomenat cendrosa) és una malaltia fúngica que afecta un ampli marge de plantes entre elles el plataner. L’oïdi és causat per moltes espècies diferents de fongs de l’ordre Erysiphales. És una de les malalties més fàcils de detectar, ja que fa taques blanques a les fulles i les tiges i aquestes acaben per ser recobertes pel fong. Les fulles de sota són les més afectades però l’oïdi on pot aparèixer a qualsevol part de la planta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.