L’ajuntament de Platja d’Aro s’ampliarà a la tardor

L’ajuntament de Platja d’Aro s’ampliarà a la tardor

 

L'ajuntament de Plat

Segons Informa El Punt Avui L’edifici central de l’ajuntament de Platja d’Aro estarà en obres a partir d’aquesta tardor, quan es comenci a posar en marxa el projecte d’ampliació per fases. Malgrat que el procés de licitació ja està en marxa, les obres no començaran fins a la tardor.

El primer que afectarà serà l’actual oficina de turisme, situada en aquests moments a la planta baixa de l’edifici central, i, per no haver de suspendre la seva activitat la traslladaran a la sala polivalent de la mateixa planta, situada a la part posterior de l’edifici. En aquesta primera planta es guanyaran metres al carrer tancant l’actual porxada, sota la qual hi ha l’entrada principal de les oficines municipals.

Aquesta ampliació servirà per ressituar per la part del davant l’espai destinat a la nova oficina de turisme i, per la part de darrere, per convertir l’actual sala polivalent en sala de plens.

L’actual sala de plens, ara mateix al segon pis d’aquest edifici, es convertirà en l’espai de l’àrea d’Urbanisme, ara ubicada en un entresòl de l’antic edifici del Banc de Madrid. Un cop es vagin ressituant totes les seccions als nous espais quedaran lliures les oficines on ara hi ha l’àrea d’Urbanisme. Això permetrà que en aquest espai s’hi situï un hotel d’entitats, una reivindicació de les entitats platgenques que ara l’Ajuntament podrà atendre.

Obres per fases

El regidor d’Urbanisme de Platja d’Aro, Josep Maria Solé, va exposar la necessitat de fer la reforma de l’edifici per fases per poder mantenir l’activitat habitual. Solé explica que el finançament d’aquestes reformes vindrà en la primera fase —l’hotel d’entitats està pensat perquè sigui executat en l’exercici 2015— majoritàriament del pressupost de l’Ajuntament. A través del Pla d’Obres i Serveis de Catalunya es pagarà 150.000 euros d’una obra que tindrà un cost total de 546.496 euros. La resta
de la subvenció arribarà a través del PUOSC, que procedeix de la Diputació de Girona, i d’aportació pròpia. L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro haurà de destinar 254.000 euros per completar el cost total.

El Vicenç Bou, petit

L’hotel d’entitats és una reivindicació de les entitats més petites del municipi que necessiten el suport municipal per disposar d’un local apte per realitzar les seves activitats. “El centre cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, tot i que s’ha anat ampliant, és un espai que s’ha quedat petit. Per això s’han creat aquestes necessitats”, explicava Solé. “La decisió de fer un hotel d’entitats —afirmava— és fruit d’ un procés de participació ciutadana en què s’ha intentat detectar les necessitats de les associacions”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.