Millores en l’accés adaptat al bany a Platja d’Aro

Millores en l’accés adaptat al bany a Platja d’Aro

 

playa-grande_920061

Segons Informa El Punt Avui La millora de l’accés a la platja i al bany és constant a Castell-Platja d’Aro en els últims anys. La darrera novetat són les anomenades línies de vida, que són uns sistemes de cordes que faciliten l’entrada a l’aigua a persones amb mobilitat reduïda, una iniciativa de l’Ajuntament empordanès dins del programa Fem Platja!

Aquestes quatre línies s’han situat en cadascun dels punts de socors de la platja Gran de la població i són un sistema de cordes situades a una alçada mínima d’1,40 m que ajuden a entrar a l’aigua per banyar-se.

Aquest any també han augmentat les passeres a la sorra, que han passat a ser disset, amb la instal·lació de dues més que un any enrere. Des de fa alguns anys, a la platja Gran del municipi hi ha a l’abast de persones amb mobilitat reduïda sis cadires amfíbies, a banda de les crosses amfíbies que es mantenen com un servei ja consolidat per a visitants amb necessitats derivades de la seva mobilitat.

Al llarg de la platja també hi ha a punt plataformes adaptades tant a les dutxes com als rentapeus.

Al passeig Marítim a la cantonada amb el carrer Miramar i davant de l’Escola de Vela hi ha habilitats dos mòduls de serveis públics adaptats. També hi ha dues de les guinguetes de restauració –una a sa Conca i una altra a Cavall Bernat– que disposen de serveis adaptats de caràcter públic per a persones amb mobilitat reduïda, les quals poden accedir-hi lliurement.

A Platja d’Aro també hi ha aparcaments reservats en els principals carrers propers a les platges. El servei de salvament i socorrisme està format per un equip de 23 persones de Pro-Activa Salvaments Aquàtics, que s’encarreguen de l’assistència a les persones que ho necessitin. Durant la primera meitat de la campanya d’aquest any (del 15 de juny al 31 de juliol) havien realitzat 89 serveis, un 7 per cent més que a l’estiu del 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.