Més control per evitar el consum d’alcohol al carrer

Més control per evitar el consum d’alcohol al carrer

 

http://www.elpunt.cat

Segons Informa El Punt Avui La policia local de Castell-Platja d’Aro està duent a terme una incessant tasca per evitar el consum de begudes alcohòliques a la via pública. Des del cos, ahir es va donar a conèixer un primer balanç del dispositiu especial d’estiu, que es va posar en marxa el 23 de juny i que va arribar a la meitat el 31 de juliol. En aquest temps, els agents han aixecat 282 actes a persones que bevien alcohol al carrer. El fet que s’hagi posat el focus a combatre aquesta pràctica s’evidencia, sobretot, si es fa la comparativa amb les dades del 2013. Durant el mateix període de l’any passat, els efectius van imposar 80 actes per aquesta infracció, de manera que la xifra s’ha incrementat un 352,5%. Des de Sant Joan, a més, s’han formulat 33 denúncies administratives per possessió de droga, 6 per la tinença d’armes prohibides i 43 per la venda ambulant o l’exercici d’activitats no autoritzades a la via pública.

En la memòria, també es destaca el fet que s’ha reduït un 19,2% el nombre global de delictes i faltes, ja que s’ha passat dels 406 episodis comptabilitzats el 2013 als 328 d’aquest estiu. Dins d’aquest còmput, ha disminuït un 22,5% el nombre de robatoris amb força. Un 90% d’aquests episodis, aproximadament, han passat a l’interior d’habitatges, i la resta han afectat comerços. Segons el cap de la policia local, David Puertas, s’ha baixat dels 31 als 24 casos gràcies al major nombre de controls i d’identificacions a les urbanitzacions. En la mateixa línia, ha caigut de 39 a 17 el total de robatoris en vehicles. En aquest sentit, gràcies a les imatges de les càmeres de videovigilància instal·lades a la carretera que va a Palamós, a principis de juliol es va identificar una banda que es dedicava a aquest tipus de saquejos i que procedia de Sant Adrià de Besòs.

Una altra davallada significativa s’ha registrat en les faltes de furt (de 146 a 111). Per aconseguir-ho, s’han intensificat les patrulles i s’ha comptat amb la col·laboració dels comerciants. Va ser clau, a més, la detenció –al maig i al juliol– d’un grup de lladres que robaven les bosses de mà amb una mena de ganxo llarg a la platja i a la via pública. En l’altre extrem, tan sols hi ha hagut un lleu augment dels robatoris violents (de 12 a 13), entre els quals s’inclou l’estrebada de mòbils.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.