INVERSIÓ EN OBRA PÚBLICA A SFG

INVERSIÓ EN OBRA PÚBLICA A SFG

 

ARENA-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu Tal i com han fet altres Ajuntaments, el consistori ganxó es beneficia així d’un canvi legislatiu a la Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera que fins ara obligava a les entitats públiques a destinar l’estalvi només a rebaixar el deute públic.
Segons va explicar al Ple la regidora de Serveis Econòmics i Obres Públiques, Dolors Ligero l’Ajuntament ja ha rebaixat en aquest període 900.000.- € el deute públic i preveu rebaixar 1.000.000.-€ enguany, i la resta de l’estalvi 2.959.000.-€, ho van reservar per a inversions preveient un canvi en la legislació que es va produir a finals del mes de febrer.
Aquest canvi a la llei segons va explicar Ligero permet als Ajuntament amb les comptes sanejades, destinar els seus estalvis a inversió mitjançant la sol·licitut d’un Pla econòmic financer per poder constatar que disposa dels recursos suficients per fer front a aquesta inversió.
Segons va comentar la regidora, aquest Pla, que el consistori ganxó va sol·licitat al mes de juny, presenta un repte a l’Ajuntament ja que obligarà a executar les inversions abans que acabi l’any.
Ligero també va explicar que durant aquest mesos havien estat preparant els projectes i les memòries valorades de les inversions que tenen intenció de portar a terme aquesta tardor.
Les més important són :
* La reurbanització integral ( amb canvi de xarxa d’aigua potable, clavegueram, recollida de pluvials, enllumenat públic, renovació de voreres i de paviment dels carrers :
-C/ Eres
-Els 4 carrers perpendicular entre C/ Eres i C/ Algavira ( Sol, Lluna, Baixada Eres i Metges).
-C/ Sta. Magdalena ( entre C/ Bruc i Ctra. Girona)
-C/ Miquel Boera.
* L’ adequació de la explanada “Guixols Arena” com a aparcament municipal per més de 200 vehicles, compatible amb espai de concerts de gran format.
*La renovació de la calefacció del edifici de l’Asil Municipal.
*El finançament de la renovació de la gespa del camps de futbol Mascanada i altres inversions en edificis e instal·lacions municipals.
La regidora va explicar en el Ple els projectes dels carrers i va comentar que com a premissa s’ha prioritzat el pas de vianants intentant a la vegada no perdre places d’aparcament. En aquest sentit, va anunciar que a tots els carrers hi hauria com a mínim una de les voreres amb una amplada de 0,90 mts. per tal que puguin passar els cotxets de criatures i les cadires de rodes i que les voreres serían altes de 10 cms per seguretat dels vianants.
Els projectes d’aquests carrers ees troba en  exposició pública des del passat dimecres durant 15 dies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.