Els càmpings de Platja d’Aro, contra les autocaravanes

Els càmpings de Platja d’Aro, contra les autocaravanes

 

La família francesa de la imatge ha estat dues setmanes a Platja d'Aro, sense pagar per plaça de càmping (Horitzontal)

Segons Informa El Punt Avui La presència d’autocaravanes disperses pels carrers de Platja d’Aro al llarg de l’estiu ha posat en peu de guerra els càmpings de la zona, que ho consideren una competència deslleial. Per aquestes dates, una trentena d’autocaravanes s’arrengleren al llarg del carrer París, l’espai on l’Ajuntament estableix que han d’estacionar a l’estiu. Aquí, però, no hi ha cap mena de servei ni connexions de llum ni lloc on abocar les aigües grises. Com a màxim, les autocaravanes hi podrien estar 48 hores. Després han de marxar. La majoria, però, no ho fan.

La polèmica al municipi s’ha allargat en els últims anys perquè, amb l’equip de govern actual (CiU i el PP), es va decidir tancar, l’any 2012, la zona d’autocaravanes que hi havia al carrer Roma, equipada amb serveis.

Aquell aparcament inicialment es va voler reconvertir en pàrquing per a autobusos, però a causa de la infrautilització l’any següent es va canviar d’ús i, l’estiu del 2013, es va destinar directament a estacionament de cotxes. Uns gàlibs dissuasius impedien el pas a autocaravanes i autocars. Des del 2012, les autocaravanes al municipi només disposen del carrer París, però la vigilància sembla que no és suficient.

La directora del càmping Vall d’Aro, Marina Mestres, qualifica la situació de “clara competència deslleial”. El seu càmping està situat gairebé a tocar de l’àrea d’estacionament del carrer París. “Imagineu-vos que a una botiga de roba del municipi se li instal·la una paradeta al davant, que no paga impostos però ven el mateix gènere; doncs això, salvant les distàncies, és el que em passa a mi”, critica. I hi afegeix: “Aquests turistes no paguen absolutament res, però fins i tot estan més a prop de la platja que nosaltres.”

Mestres també reclama a l’Ajuntament que els cartells que s’han instal·lat per indicar l’àrea d’estacionament d’autocaravanes siguin més precisos. Als que hi ha ara, sota les paraules Àrea d’autocaravanes, hi consten les coordenades i el nom del carrer París

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.