L’ANG vol saber la legalitat d’unes obres arran de mar

L’ANG vol saber la legalitat d’unes obres arran de mar

 

Obres fetes arran de

Segons Informa El Punt Avui L’entitat ecologista Associació de Naturalistes de Girona (ANG) va presentar ahir una denúncia davant del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) i la Direcció de Costes del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat perquè analitzin la legalitat d’unes obres fetes davant de l’hotel Eden Roc, a Sant Feliu de Guíxols.

A través de diversos testimonis gràfics l’entitat ecologista dedueix que s’han fet més obres de les que havien estat concedides, i, si es confirma la seva sospita, l’ANG assegura que aquestes modificacions fetes en la zona afectarien el domini maritimoterrestre. L’ANG reclama que s’analitzi si les obres estan fetes en aquesta franja i vol que s’analitzin les llicències corresponents.

L’entitat denunciant afirma que el 26 de març del 2014 s’havia constatat que s’estaven fent abocaments de sorra i formigonat per fer una terrassa i que s’havien paralitzat aquestes obres. Pocs dies després, l’1 d’abril, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va traslladar al departament de Territori i Sostenibilitat la incoació de l’expedient de protecció de la legalitat urbanística per la realització d’obres sense llicència municipal dins del domini públic terrestre per moviment de terres, formació i recrescuda de murs i formació de paviment de formigó. Una setmana després, a l’ANG li consta que la propietat va demanar autorització per repartir en la zona formigonada sorra, que al final de temporada es retira per evitar que la mar se l’emporti.

Les desavinences entre la manera d’entendre la legalitat dels propietaris de l’Eden Roc i les institucions han sovintejat en els darrers anys i, per això, les denuncien són diverses. Per aquestes obres l’Ajuntament de Sant Feliu ja va multar amb 1.000 euros fa unes setmanes la propietat perquè no va fer cas de l’aturada de les obres que se’ls demanava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.