Encasten una furgoneta en un estanc per saquejar-lo

Encasten una furgoneta en un estanc per saquejar-lo

 

Busquen uns lladres

Segons Informa El Punt Avui Els Mossos d’Esquadra busquen una banda de lladres que la setmana passada van saquejar un estanc del terme de Castell-Platja d’Aro encastant una furgoneta robada contra l’aparador. L’objectiu dels acusats era buidar l’establiment, que està situat al mig de l’avinguda Platja d’Aro, que creua el nucli de s’Agaró. El grup, format per quatre homes, va actuar de matinada, pels volts de quarts de cinc. El robatori, l’havien planificat a consciència. D’entrada, la banda va robar tot allò que necessitava per cometre l’encastament. Van forçar una furgoneta que hi havia aparcada al lloc, i que pertany a una empresa de submarinisme de s’Agaró. Van entrar en una fleca propera, d’on es van endur les caixes de plàstic on se solen posar les barres de pa, i van agafar alguns puntals de metall d’una obra propera. Van fixar els puntals a la part posterior de la furgoneta, per assegurar-se que amb un sol impacte n’hi hauria prou per fer saltar el vidre de l’estanc. Van fer marxa enrere i van encastar el vehicle contra l’aparador.

Segons explicava ahir el propietari de l’estanc, Vicens Arqués, el vidre no es va trencar perquè està blindat. Però la força de l’impacte sí que va arrencar-lo de ple del perfil d’alumini que l’aguantava i el va fer saltar. Tot i que l’alarma va saltar de seguida, els lladres en van tenir prou amb cinc minuts per saquejar l’establiment. Van començar a buidar lleixes i a posar tots els paquets de tabac que van poder dins les caixes del pa. “En van arribar a emplenar unes nou”, precisa Arqués, que calcula que es van apoderar d’uns 45.000 euros en tabac.

Mentre els assaltants actuaven, els veïns es van despertar i van alertar la policia. Precisament, un dels treballadors del negoci viu a dalt mateix de l’establiment, i va ser ell qui també va avisar el propietari. Als membres de la banda, però, la jugada no els va sortir del tot bé. Quan es disposaven a marxar, un cotxe de la policia local va arribar i els va començar a perseguir. Tres lladres van fugir corrents a peu. El quart, va pujar a la furgoneta i va intentar marxar posant-se per un carrer en contra direcció. Al final, veient que la policia els trepitjava els talons, els lladres van optar per abandonar la furgoneta a prop d’una zona boscosa i escapar amb el tabac que es van poder endur en braços. La resta, la van deixar a dins del vehicle. “En total, calculo que he pogut recuperar el 80% de tot el tabac que em van saquejar”, explica el propietari. Arqués també diu que les càmeres de seguretat que té a dins l’estanc van gravar tota la seqüència. “Es veuen perfectament quatre homes, tot i que no se’ls reconeix perquè duien la cara tapada.”

L’estanquer també va recordar que aquesta no és la primera vegada que li entren a robar. “En els 26 anys que fa que me’n faig càrrec, ja ho han aconseguit dues vegades més, i un tercer cop no se’n van sortir.” Per evitar que tornin a encastar-li cap vehicle, instal·larà ballestes al darrere dels vidres de l’aparador, com va fer temps enrere amb la porta d’entrada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.