Campanya de conscienciació a les platges

Campanya de conscienciació a les platges

 

100d07a0fc97eb3f4862be519eeaa9e7_L

En el marc del programa de manteniment i neteja del litoral

 

El programa Fem Platja! de la regidoria de Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, amb el suport i col·laboració de l’empresa de salvament Pro-activa, desenvolupa aquest estiu, i per segon any consecutiu, una campanya de conscienciació ciutadana sobre el manteniment i neteja de les platges. Per fer-ho visible, durant diversos dies s’instal·len en els espais més concorreguts -al costat de les passeres de fusta per exemple-, elements de grans dimensions, d’escala 20:1 –puntes de cigarretes, xiclets, pipes o taps d’ampolla- per recordar que són alguns dels residus més habituals que es troben a la sorra. 

Simultàniament, s’aprofita l’acció per traslladar en aquests punts l’equip de neteja manual, format per tres persones, que es dedica a recollir aquests petits elements que la gran maquinària no pot enretirar. També es reparteixen entre els usuaris dels 20.000 cendrers de platja reutilitzables elaborats i distribuïts pel consistori. D’aquesta acció ja se n’han fet tres sessions (16, 19 i 23 de juliol) i es repeteix les jornades del 30 de juliol; i 2, 6, 13, 20, 23 i 27 d’agost (10-13 h).

En relació a les accions de manteniment i neteja generals del programa Fem Platja!, l’empresa concessionària -GBI Serveis-, coordinament amb el Servei de Platges de l’ajuntament, divideix el litoral del municipi en sis sectors, on hi treballa, d’una banda, cada matinada, la gran maquinària de neteja, i de l’altra, diversos equips d’operaris amb suport de quads, en doble torn, de matí i tarda, un equip autònom de manteniment d’intervenció immediata, i una brigada per a la retirada manual de residus. També es disposa d’una barca pròpia del consistori per realitzar neteja a l’aigua en doble torn, i d’una segona embarcació per a la neteja d’aquelles zones de difícil accés.

El programa Fem Platja! desenvolupa aquest estiu una tasca transversal amb un equip de 48 persones d’àmbits diversos -salvament i socorrisme, seguretat pública, informació o neteja- , i un pressupost de 725.000 euros. El treball per aconseguir els màxims estàndards de qualitat és un dels principals objectius del programa, i el litoral del municipi renova aquest estiu diversos reconeixements: Bandera Blava i Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà, Q de Qualitat Turística; i Itinerari Blau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.