La Junta de l’AD Guíxols presenta a l’alcalde i a la regidora el llibre del centenari de l’entitat

La Junta de l’AD Guíxols presenta a l’alcalde i a la regidora el llibre del centenari de l’entitat

 

  • adguixols
  •  En un volum de dues-centes pàgines es resumeix el centenari del club i de tota la ciutat, amb nombroses fotografies dels protagonistes

Aquest dimecres, 23 de juliol, la Junta directiva de l’Ateneu Deportiu Guíxols ha presentat a l’alcalde, Joan Alfons Albó, i a la regidora d’Esports, Magda Lupiáñez, el llibre del centenari; és un dels principals atractius del centenari d’aquest club.
Els dos han acollit amb emoció el volum que s’ha presentat, perquè és un “fragment important de la història viva esportiva de la ciutat”, en un llibre molt treballat.

És un llibre emocionant, perquè va més enllà de la crònica i dels fets puntuals. És història viva des de l’1 de novembre del 1905, quan es funda l’Ateneu Social, i sobretot l’any 1914, quan s’oficialitza l’Ateneu Deportiu, es fa el primer partit considerat oficial (contra el Català FC de Palamós, on els guixolencs van guanyar per 6 a 1) i es juga en el recentment estrenat camp de futbol, inaugurat un any abans.

Per tant, és un llibre on s’explica el futbol i la vida d’una ciutat per diferents moments històrics, com la Guerra Civil, la Postguerra i l’època més recent. A partir del relat històric de Josep Serrats s’hi poden llegir constitucions de juntes esportives, canvis en les mateixes, relacions amb l’Ajuntament, així com diferents aparicions en els mitjans de comunicació, sobretot locals, amb ressenyes i fotografies.

És impossible comptar les persones que apareixen en les dues-centes pàgines d’història del club, l’entitat. Un club que, com sol passar, va més enllà del que seria l’àmbit estrictament futbolístic, i que penetra en la vida social de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols en diverses generacions.

És un llibre per col.leccionar, perquè hi surten, de ben segur, pràcticament totes les persones que han tingut algun paper en aquest club, des de jugadors, auxiliars del futbol, juntes directives, personatges singulars i d’altres. Qui més qui menys s’hi veurà, ja sigui ell mateix, o algun nebot, tiet, cosí, avi, pare o altres familiars.

Concebut com un gran àlbum fotogràfic extraordinàriament ben documentat, el llibre serà comentat davant del públic el dia del Pregó de la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols, el dia 31 de juliol a les 20h. És previst que allà es pugui adquirir el llibre.

Com se sap, l’Ateneu Deportiu Guíxols és l’entitat que enguany s’encarrega de fer el pregó de la Festa Major, aprofitant el centenari del club.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.