Guardó acadèmic per al PQPI Guíxols-Vall d’Aro

Guardó acadèmic per al PQPI Guíxols-Vall d’Aro

 

bca1dd559f75f65255fb90327f144139_L

1r Premi de Laboratori d’Idees per al seu projecte integrat

El Projecte Integrat del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI)–Pla de Transició al Treball (PTT) Guíxols-Vall d’Aro ha estat premiat amb el 1r Premi en el 6è Laboratori d’Idees Empresarials del Baix Empordà, en la seva categoria. Aquest és un exercici transversal de final de curs en què els alumnes posen de manifest els aprenentatges dels diferents mòduls formatius, en aquesta ocasió la simulació de creació d’una empresa, El Drac, de productes de regal i d’exclusius per a celebracions.

El PQPI ha estat reconegut per tercer any consecutiu, i alguns dels seus productes -punts de llibre, bombons o pastissets-, es van vendre en un estand en motiu de la diada de sant Jordi, i els beneficis obtinguts es van destinar a l’Associació Espanyola Contra el Càncer. La presentació acadèmica del projecte, elaborat pels 28 d’alumnes dels dos perfils professionals (auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració i bar; i auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic), es va fer el passat mes d’abril a l’Hotel La Terrassa de Platja d’Aro.

Els PQPI-PTT s’adrecen majoritàriament a joves de 16 a 21 anys que no hagin obtingut el títol de Graduat en ESO. A la Vall d’Aro el programa està impulsat conjuntament pels ajuntaments Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, i té la certificació oficial del Departament d’Ensenyament.

Els curs s’estructura en tres blocs (960 h). El mòdul A inclou formació professional elemental en el perfil professional (425 h de formació en una empresa i 225 h de pràctiques en centres de treball). El mòdul B (310 h), és de formació general per a la millora de les competències bàsiques necessàries en el món del treball i en la vida quotidiana. El mòdul C –de caràcter voluntari- és de formació per a l’obtenció del GESO (Graduat d’Educació Secundària Obligatòria).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.