FESTA MAJOR, HORARIS I ALTRES APUNTS

FESTA MAJOR, HORARIS I ALTRES APUNTS

 

FMAJOR-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu Falta poc més d’una setmana perquè arrenqui la festa Major de Sant Feliu i com és habitual també arriben les diferències de criteri quant a l’horari de finalització dels balls i tancament de les barraques.
Tot i que normalment se simplifiquen les diferències entre segons residents (que volen reposar a partir de certes hores) de la zona del passeig i assistents als balls (que es volen divertir fins a altes hores), en realitat hi ha altres sectors com diversos establiments que l’any passat trobaven excessiu l’allargament dels horaris dels balls i barraques atès que quan els arribava la clientela ja era hora de tancar, en el cas que s’hi acostessin.
Ja fa anys, quan es varen instal·lar les grans atraccions al port ja va haver-hi polèmica amb els veïns del Joan I. En traslladar-se aquestes atraccions a l’aparcament de les antigues pistes de tennis, els veïns que es queixaven eren els d’aquell sector de Tueda. Ara, es restringeixen els dies en què aquestes atraccions ocupen part d’aquest espai i també s’acoten els dies de les parades al Jardins Juli Garreta, segons l’alcalde “perquè estem en plena temporada turística, es necessiten els aparcaments i perquè són massa dies de competència als locals (especialment bars i restaurants de la ciutat)”.
Cada any s’hi van introduint canvis, com l’any passat que es va reestructurar el sistema d’admissió de xiringuitos de les entitats i es va habilitar un espai comú, però al consistori se li fa complicat contentar a tothom, fins i tot hi ha qui demana desestacionalitzar les dates de la Festa Major entenent que a l’agost ja hi ha prou activitat i la festa, en un altre punt de la temporada, seria un reclam més digerible i tothom la podria celebrar (pensant en els que treballen durant la temporada)
Els partidaris d’allargar els horaris ja han començat a mostrar-se contraris a l’anunci que feia l’alcalde el passat dijous a la nostra emissora, en el qual notificava que a la 1’30 h. es tancarà la fira i a les 4 els balls i les barraques. L’alcalde donava a entendre que tot i que el que es busca és conciliar les necessitats de totes les parts hi haurà punts de discrepància ja que els que es volen continuar divertint ho trobaran aviat i els que volen descansar ho consideraran massa tard però que s’ha d’estipular un horari i que aquest és el que troben més equilibrat entenent que cadascú ha de posar de la seva part.
Resumint, les atraccions a l’aparcament de les antigues pistes de tennis, hi seran del 31 al 5 d’agost. Les atraccions del passeg hi seran del 31 fins el dia 10 d’agost. L’horari de tancament de les parades de la fira serà a la 1’30 h. i la finalització dels balls al passeig i tancament de les barraques de la platja, a les 4 de la matinada.
Com a notícia complementària de la Festa Major, cal destacar que estarà marcada per l’èxit de la campanya de samarretes del Facebook “No ets de Sant Feliu si no…” que a més del munt de les 533 samarretes amb mussol incorporat que han venut als seus seguidors, es varen trobar amb la sorpresa que l’empresari de l’atracció dels camells de la fira, el guixolenc Octavi Viader, en va adquirir 1.000 unitats per donar-les com a premi de la popular atracció. Una part de la recaptació tenia un destí solidari i es lliuren les següents quantitats: Serveis Socials;436 euros, Caritas;487 euros i Centre Ocupacional Tramuntana: 695 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.