8 NOTÍCIES, 8 IMATGES DE SANT FELIU

8 NOTÍCIES, 8 IMATGES DE SANT FELIU

 

LLATINA-WEB-600x250

PLE A LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE ROSA MARIA MASSEGOSA
Segons Informa Radio Sant Feliu La sala d’actes de la Biblioteca Municipal es va omplir del tot, el passat dissabte 5 de juliol, en la presentació del llibre FEMINAE, Contes i Reflexions, de Rosa Maria Massegosa i Perxés.
L’acte va ser conduït per la seva germana Teresa, que en la presentació va fer esment que, la voluntat de la família en publicar el llibre era donar a conèixer al públic una part del volum de narracions escrites per Rosa Massegosa en diverses etapes de la seva vida, perquè aquests no quedessin tant sols en un arxiu a l’abast de poques persones, i que per tant,  aquell acte era per recordar la Rosa com a escriptora, defugint de qualsevol dramatisme. Així mateix va fer un repàs de la bibliografia de la Rosa.
Seguidament va intervenir en Pere Saló, professor de la Universitat de Girona i amic de la Rosa,que va glosar la seva figura des d’una de les seves grans passions, l’activisme polític amb un ferm compromís vers els Països Catalans.
Finalment van parlar l’Assum Guardiola i la Glòria Granell, amigues, companyes d’universitat i editores del llibre FEMINAE, que van parlar de la Rosa com a escriptora i de la seva feminitat.
En acabar la Teresa Massegosa, va agrair l’assistència del públic i la col·laboració d’entitats i mitjans de comunicació en l’edició del llibre i en la realització de l’acte de presentació.
El llibre FEMINAE és a la venda a l’Estètica Perxés, carrer del Mall, 29,telèfon 972 82 27 82.

MASSE

SANT FELIU DE SOMNI, FUTURA EXPOSICIÓ
Ja tenim una primera referència de qui agafarà el relleu de la ceramista Quimeta durant la primera quinzena d’agost a la Cambra de Comerç de Sant Feliu. Serà una interessant col·lecció de quadres a través dels qual podrem compartir el somni del seu autor, Jordi Estivill, que està vinculat a Sant Feliu des de la platja de Sant Pol i que portarà el nom de “Sant Feliu de Somni”.
A tocar de la Festa Major us oferirem un perfil de l’artista, la seva obra i de la seva trajectòria. No hem pogut esperar per oferir-vos un tastet del seu treball en el qual hi podreu identificar diversos edificis que ens són molt familiars.

Jordi_Estivill

EXPOSICIÓ DE PAU VALLS A LA CAPELLA DE L’HOSPITAL
Fins el 14 de juliol a la Capella de l’Hospital de Sant Feliu de Guíxols, es pot contemplar i admirar una exposició del pintor barceloní Pau Valls,  format al costat del seu pare, el prestigiós Nolasc Valls, amb qui va aprendre dibuix i pintura, arts que va perfeccionar a l’Escola Massana i més tard a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de la ciutat Comtal.
Pau Valls ha exposat a diversos països com França, Alemanya, Estats Units i Japó i les seves obres formen part d’importants col·leccions d’arreu del món. Ara es poden admirar els seus treballs a Sant Feliu, fins el 14 de juliol. En el mateix edifici, però a la primera planta, ja es prepara una exposició encara més àmplia del 17 de setembre fins el 15 d’octubre.

PAUVALLS 500

CONFERÈNCIA SOBRE PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE PELL
Satisfacció entre les components de la delegació local de Catalunya Contra el Càncer de Sant Feliu per l’assistència de persones interessades en la xerrada organitzada sobre la prevenció del càncer de pell a causa de les radiacions solars. Amb la sala plena de gom a gom, el Dr. Antoni Beltran, metge de família, Dr. Albert Xifra, dermatòleg i Montse Salvachúa, psicòloga, varen exposar els riscos que cal evitar especialment durant l’estiu. La xerrada portava el títol  “La pell té memòria…com ens protegim de les radiacions solars”.

CANCER 500

EL FESTIVAL JA HA VENUT MÉS DE 5.000 ENTRADES
Quan encara faltaven dues setmanes per a l’inici del Festival Internacional de la Porta Ferrada, que començarà el 18 de juliol, la venda anticipada d’entrades va assolir dijous passat la xifra de 5.000 localitats adquirides tant a través de sistemes informàtics com de la venda a taquilla que fa unes setmanes es va portar a terme amb un 20% de descompte. El repte, respecte a la passada edició, és superar les 10.300 que es varen vendre el 2013 i ja hi ha espectacles com l’obra de teatre El Crèdit que les tenen exhaurides i altres que estan a més del 90% com l’actuació de la palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz.

FPF

ARQUITECTES DE L’AADIPA VISITEN SFG
El dissabte passat, 5 de juliol de 2014, el Museu d’Història de Sant Feliu va rebre un grup d’arquitectes en el marc d’una activitat de l’AADIPA (Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic) relacionada amb la temàtica del XXXVIIè Curset però oberta a tots els membres de l’AADIPA i arquitectes col·legiats. Els aproximadament 25 assistents van poder fer un recorregut per tot el conjunt monumental del monestir i al Museu d’Història on van poder gaudir de les explicacions de l’Arquitecte redactor del Pla Director del Monestir Albert Pla, la Directora del Museu Sílvia Alemany, Francesc Plà, un dels arquitectes autors de l’Espai Thyssen, i Jordi Colomeda, tècnic del Museu. També van rebre les atencions del rector Mn. Narcís Ponsetí, i del mestre organista de la parròquia Josep M. Garcia Plaja, que va fer una demostració del funcionament de l’orgue.
Més informació sobre els actes de l’AADIPA: http://www.coac.net/aadipa/bloc/
L’activitat actualitzada del Museu a: https://www.facebook.com/Museuhistoria

PLAA

ELS INSTAGRAMERS VAREN CAPTURAR LA CIUTAT
El dissabte 5 de juliol, coincidint amb la III Timbalada Ganxona, va tenir lloc a Sant Feliu la  segona trobada Instagram Your City, una trobada d’instagramers  organitzada conjuntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava – Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament ganxó, que al mateix temps, és un concurs de les fotografies publicades a l’aplicació.
La trobada va consistir en un berenar per als participants i un Photowalk guiat per la ciutat acompanyats per guies d’Amics del Museu per diferents indrets emblemàtics de la ciutat i altres espais habitualment tancats al públic.
El concurs recull totes les fotografies publicades a Instagram entre el 5 i el 6 de juliol amb les etiquetes  InstaGuíxols, InCostaBrava , Guíxols,  Empordà i TimbaladaGanxona, fetes amb dispositius mòbils, que contribueixin a difondre els atractius turístics de Sant Feliu de Guíxols i de la marca Costa Brava de forma creativa i original, ja siguin fotografies detallistes o més genèriques. Els premis consisteixen en una activitat lúdico-esportiva, un dinar i una visita a l’Espai Carmen Thyssen per a dues persones.

INSTAGRAMERS 600
CONCERTS A LA GOLETA
El bar La Goleta de les Galeries del Mar de Sant Feliu, ha programat un concert doble al seu escenari per aquest dissabte, 12 de juliol, a partir de les 23:00 h. que comptarà amb les actuacions de Rotten Apple (Rock  / La Bisbal d’Empordà) + Sex Pastels  (Punk Tribut / Sant Pere de Riudebitlles – Penedès).

ROTTEN APPLE 500

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.