Llum verd definitiu al pla urbanístic per ampliar el Port d’Aro en 13 hectàrees

Llum verd definitiu al pla urbanístic per ampliar el Port d’Aro en 13 hectàrees

 

Castell-Platja d'Aro

Segons Informa El Punt Avui En el darrer ple l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va aprovar definitivament el pla parcial urbanístic per ampliar la marina Port d’Aro, com prescriu el nou POUM de l’any 2012. El projecte parteix del canal actual cap al riu Ridaura –al nord–, la platja Gran –a llevant– i l’avinguda de s’Agaró –a ponent–, i comprendrà una superfície de 130.000 metres quadrats.

El pla encaixa amb la construcció d’un port esportiu amb 350 amarradors nous, que regularà el pla especial portuari que s’està tramitant en paral·lel. Pel que fa a la pineda de primera línia de mar, el projecte preveu conservar una part dels arbres, un passeig fluvial en paral·lel al Ridaura, passeres de vianants per travessar el riu, una zona residencial amb 400 habitatges, equipaments, parcs i jardins urbans, i 600 places d’aparcament.

L’Ajuntament rebrà com a cessió una parcel·la de 5.400 metres quadrats amb façana a l’avinguda de s’Agaró, principal eix comercial del municipi, a més del conjunt d’espais lliures i zones verdes. L’actual govern de CiU i el PP la vol destinar a la construcció d’un gran auditori i centre de convencions.

També es preveu una parcel·la d’11.700 metres quadrats per a habitatges de protecció pública, fora del sector, però a només 350 metres, a prop de la zona comercial de La Bòbila. El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, destaca que és “un projecte molt complex”, per la coincidència de les dues tramitacions. Però assenyala que si es mantenen els terminis les obres d’ampliació es podrien començar al llarg de l’any 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.