‘Carril de ronda’ nou a s’Agaró

‘Carril de ronda’ nou a s’Agaró

 

Castell-Platja d'Aro

Segons Informa El Punt Avui Castell-Platja d’Aro va inaugurar ahir la primera Via Brava del municipi amb diverses activitats a la cala de sa Conca. L’itinerari marítim discorre en paral·lel al tram del camí de ronda de s’Agaró, amb un traçat abalisat d’uns dos quilòmetres de llargada que va de la cala a la platja del Racó, a l’extrem de la de Sant Pol, on s’aixeca l’Hostal de la Gavina.

A més de la presentació del carril per a nedadors, amb un recordatori de les recomanacions d’ús i seguretat, es van oferir lliçons d’aquafitness i de tècniques de natació en l’estil crol. A banda de la passejada a peu pel camí, el recorregut del carril permetrà practicar la natació en aigües obertes o bussejar-hi amb respiradors de superfície amb la tranquil·litat que en la zona abalisada no hi poden navegar embarcacions.

El sender marítim s’ha integrat en la xarxa de les anomenades Vies Braves, impulsada aquest estiu pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona. A més dels dos primers senders marítims que es van senyalitzar l’any passat a Sant Feliu de Guíxols i entre Calella i Llafranc, aquest any s’ha estès amb nous trams a Llançà, Roses, l’Escala, Tamariu, Lloret i l’estany de Banyoles. De les Vies Braves en pot gaudir un ampli ventall d’usuaris gratuïtament (excepte a Banyoles, l’única que és de pagament): qui li agradi descobrir la naturalesa, fer esport nedant envoltat d’un entorn privilegiat, i els triatletes i nedadors que cerquen l’espai ideal per entrenar-se a mar. Amb el projecte es pretén que tothom s’acosti a mar per descobrir el patrimoni natural de la Costa Brava; promoure l’esport de la natació en aigües obertes; contribuir al foment d’activitats físiques saludables de manera segura i beneficiosa; i fomentar actituds respectuoses amb el medi ambient i ajudar a preservar el fons marí.

La pràctica de la natació en aigües obertes requereix tenir en compte alguns factors per poder-ne gaudir amb total seguretat. La forma física del nedador, l’ús del material adequat i informar-se de l’estat de la mar i de la previsió meteorològiques són algunes recomanacions que cal tenir en compte abans de començar l’activitat. Per això, les Vies Braves ofereixen un conjunt de recomanacions de seguretat per als seus usuaris tenint en compte que l’accés és lliure i que no disposen de servei de socorrisme. S’aconsella, per exemple, que els menors de 16 anys vagin acompanyats d’un adult, no nedar sol o fer-ho havent comunicat l’activitat a algú proper, hidratar-se abans de començar, protegir-se amb crema solar i vigilar amb les embarcacions tot i que aquestes tenen l’accés prohibit a les Vies Braves.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.