Jornada “Habilitats per la vida” de polítiques juvenils

Jornada “Habilitats per la vida” de polítiques juvenils

 

d93532bcc039fb499ab6deddd295471b_L

Dilluns 30 de juny amb la participació de 300 professionals

Primera jornada Habilitats per a la Vida: de tu a tu, alimentem les relacions,  dilluns 30 de juny a l’Institut Ridaura de Castell d’Aro (9-14 h), organitzada per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Hi participen 300 professionals, tècnics i regidors vinculats a polítiques juvenils d’àmbits diversos: educació, serveis socials, espais joves, cultura, cossos de seguretat o immigració-.

Com a objectiu general, es vol donar a conèixer el treball en xarxa que es fa a Castell-Platja d’Aro per desenvolupar estratègies, recursos i accions preventives, i sensibilitzar els professionals sobre la importància d’educar en aquestes habilitats i fer-los prendre consciència que estan capacitant persones. Alhora s’hi presenta l’experiència de la Comissió Local per a la Prevenció de la Delinqüència Juvenil, com a model de treball en xarxa i que ha facilitat un espai generador i connector on poder compartir idees.

El programa comença amb la presentació de la jornada (9 h), i després del visionat d’un vídeo introductori (9.15 h) es continua amb el programa de ponències: La resiliència i l’humor a càrrec d’Eduardo Jáuregui, (9.30 h); i Recursos per treballar les habilitats per la vida a càrrec de Ramon Casadevall i Anna Forés, (11 h).

La Comissió per a la Prevenció de la Delinqüència Juvenil de Castell-Platja d’Aro, va iniciar els seus treballs l’any 2007 amb la participació de la comunitat educativa del municipi, la Policia Local, la delegació territorial de Justícia Juvenil, i les regidories de Joventut i de Serveis Socials, entre d’altres. D’aquesta comissió n’han anat sorgint diversos programes i accions, que prevenen, d’una banda, la delinqüència juvenil, i de l’altra, afavoreixen a tot el col·lectiu juvenil de manera global.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.