Guardons de qualitat per a les platges

Guardons de qualitat per a les platges

 

2e9dcdcca4714b387ff51f2394d63a23_L

També es renova el reconeixement “Itinerari Blau”

 

El conjunt del litoral del municipi renova aquest estiu 2014 diversos guardons de qualitat, com a fruit del treball del programa Fem Platja! de la regidoria de serveis i sostenibilitat de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira han estat guardones amb la Bandera Blavaweb– (les dues primers l’obtenen ininterrompudament des de 1990, i Cala Rovira des de 1998). Tres espais reconeguts, des de 2005, amb el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà (web).
 

La Platja Gran i Sa Conca han renovat també per novè i quart any consecutiu, respectivament, el distintiu Q de Qualitat Turística (web) que concedeix el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. Alhora, el Camí de Ronda de S’Agaró obté el guardó de qualitat turística Itinerari Blauweb– (Senderos Azules). En matèria de guardons també el Port Esportiu, espai privat gestionat pel Club Nàutic Port d’Aro, gaudeix del reconeixement de la Bandera Blava.

Enguany el municipi també estrena un tram de dos quilòmetres de la primera xarxa pública d’itineraris marins Vies Braves (web), destinada a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. Aquests itineraris, transcorren paral·lels als camins de ronda de la Costa Brava –al municipi seguint el traç costaner del de S’Agaró-, estan senyalitzats i abalisats, i permeten que tothom pugui gaudir i explorar el litoral des del mar de forma segura.

El programa Fem Platja! desenvolupa una tasca integral vers la façana marítima del municipi incorporant múltiples besants: gestió dels principals estàndards de qualitat; neteja i manteniment; informació, participació i sensibilització; seguretat, salvament i accessibilitat; i programa d’activitats. De manera permanent i diària, mobilitza un equip humà de 48 persones d’àmbits diversos i disposa d’un pressupost anual d’uns 725.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.