UN GHETTO EL SOT DELS CANYERS?

UN GHETTO EL SOT DELS CANYERS?

 

DSCN6424-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu L’alcalde de Sant Feliu va contestar amb contundència “a la reiteració d’IC-Verds EUiA d’associar la paraula ghetto al Sot dels Canyers”. Aquesta expressió ja fou emprada per la formació en una nota que es va publicar en aquest web i Facebook (http://www.rsf.fm/2014/acte-pqpi-ptt-i-nota-icv-euia-pc-i-cup.html) i el seu portaveu, Joan Prat, la va repetir en el ple dels pressupostos.
Albó va declarar que “hi ha una formació que hi ha determinats temes dels quals en vol fer bandera,  i que de vegades els adapta a la seva pròpia realitat però que no es corresponen a la del territori”. En el ple el regidor socialista Joan Vicente, va contestar que  titllar de  ghetto aquell espai és tenir un profund desconeixement de l’expressió “ghetto” i del propi barri.
L’alcalde va retreure a la formació ecosocialista “que fes venir a les càmeres de TV3 per enregistrar una falsa realitat que els propis periodistes, acostumats a endinsar-se en barris realment problemàtics, no varen detectar en els pisos grocs”.
Albó va reconèixer que és clar que no està exempt de problemes però que allunyats del que es denuncia, se centren en ocupació de pisos, la qual cosa s’està tractant amb les entitats bancàries, una de les quals dimecres de la setmana passada va visitar l’alcaldia, per pactar futurs acords, dels quals l’alcalde va dir que es tindrà consideració amb les famílies amb poc recursos i tolerància zero amb els qui exerceixen o ratllen els comportaments delictius.
També es va mostrar contrari a les recomanacions que des d’aquesta formació s’estan fent quant a assistència i a la implantació de menjadors socials. Tant la regidora Verònica Lahoya com l’alcalde els recorden que Serveis Socials està fent un servei de càtering a domicili a les famílies necessitades de forma discreta i integral en el qual intervenen altres entitats com Caritas o Creu roja, recordant que no es tracta d’un servei de beneficència i demanant que deixin de voler importar models que s’apliquen en altres llocs perquè no és el cas ni del Sot dels Canyers en particular ni de Sant Feliu en general.
Joan Alfons Albó va afegir que aquestes expressions, “que corresponen a mètodes de partit, no s’ajusten a la realitat i s’hauria d’anar amb compte amb certes afirmacions perquè són especialment ofensives per a la ciutat, per als veïns i la seva associació”.
L’alcalde concloïa les seves valoracions advertint que voler crear un clixé estar fora de lloc i va afegir que si bé els havien contrariat les expressions del regidor, Joan Prat havia demanat disculpes en el decurs del ple.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.