Llibertat per al jardiner membre de la banda dels lladres violents

Llibertat per al jardiner membre de la banda dels lladres violents

 

Sant Feliu de Guíxol

Segons Informa El Punt Avui Abdelmajid el Harfaoui, el jardiner que suposadament assenyalava les mansions idònies per obtenir un bon botí a la banda de lladres violents liderada per Ali Salim, ja ha sortit de la presó per ordre de l’Audiència de Girona, que ha estimat el recurs presentat per la seva defensa. El tribunal considera que “els indicis racionals de criminalitat” per enviar-lo a la presó són “extremadament dèbils”. La interlocutòria recull que no és suficient indici de la seva participació en robatoris que els agents dels Mossos d’Esquadra el veiessin assenyalant dues de les cases que van acabar essent objectiu dels lladres a altres detinguts en l’operació policial. Se sosté, a més, que el fet que tant ell com la seva dona treballessin als immobles atacats “no evidencia cooperació delictiva”.

El jutjat de Sant Feliu vinculava el jardiner amb dues temptatives d’assalt. En el primer robatori, l’Audiència indica que “l’únic indici de participació” d’El Harfaoui és que la policia el va veure dos dies abans “assenyalant” la casa del carrer Azalea de Platja d’Aro a un dels lladres que van participar en dos intents d’entrar-hi a robar: un el 12 d’abril i l’altre el 14. La segona temptativa seria per l’intent de robatori del 4 de maig a la casa del carrer Zorro de Platja d’Aro. En la interlocutòria es considera insuficient el fet que tres dies abans de l’intent d’assalt també el veiessin “assenyalant” en direcció a la casa a un altre home, també arrestat en l’operació. Els propietaris d’immobles de la urbanització El Masnou havien
fet ja el 2013 un informe que demostrava que almenys en cinc de les mansions on havien treballat El Harfaoui i la seva dona havien patit un assalt violent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.