L’AULA D’ADULTS MUNICIPAL TANCA EL CURS 2013-2014 DIMARTS

L’AULA D’ADULTS MUNICIPAL TANCA EL CURS 2013-2014 DIMARTS
Aula d’Adults Municipal de Castell-Platja d’Aro
Aula d’Adults Municipal de Castell-Platja d’Aro

L’Aula d’Adults Municipal de Castell-Platja d’Aro celebra, dimarts 20 de maig (15.30-19.30 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro, la festa de fi curs 2013-2014, com a cloenda del 14è any d’activitat del centre. La celebració es divideix en dos blocs, una primera part amb activitats adreçades als alumnes, docents i voluntaris (15.30-17 h) amb un berenar intercultural, photo call, distribució d’una nova edició de la revista del centre El Mussolet, i un taller infantil per als infants dels alumnes. Tot seguit (17 h), es convida a tothom a assistir-hi i a gaudir del concert de final de curs amb el grup Banana Beach! (18 h).

Durant aquest curs 2013-2014 el centre, gestionat per la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, ha comptat amb la participació de 240 alumnes que han tingut el suport d’un equip educatiu format per sis professionals, i la col•laboració d’una quinzena de voluntaris. L’aula proposa formació no reglada per a adults majors de 16 anys que tenen la necessitat o la inquietud de formar-se en alguns dels diversos àmbits que s’ofereixen: formació bàsica i instrumental (alfabetització en català i castellà, i neolectors), castellà conversa de nivell elemental o avançat (diversos grups per a persones ja alfabetitzades), i formació continuada en català –curs de llengua o taller de lectura- (per a alumnes que el comprenen i el parlen però volen millorar les seves habilitats d’escriptura i lectura).

Simultàniament, s’ofereix una programació d’activitats que és bàsica a nivell de continguts, i que es treballa a tots els cursos, adaptant-ho al nivell de comprensió i expressió oral dels alumnes. S’adreça tant a nouvinguts al municipi com a persones autòctones interessades, i es desenvolupa a l’entorn de quatre àmbits: el coneixement de l’ajuntament i dels serveis adreçats al ciutadà; el descobriment i participació de les principals activitats tradicionals i culturals de Castell-Platja d’Aro; els recursos sanitaris públics i la seva dinàmica de funcionament; i els usos i hàbits laborals i les principals eines de recerca de feina.

L’Aula d’Adults edita també, des de fa tres anys, la seva pròpia revista, El Mussolet, on els alumnes, docents i voluntaris hi expressen les seves experiències i hi reflecteixen els coneixements adquirits durant el curs. De periodicitat anual, s’estructura en tres grans seccions. La primera, Vivències, aplega articles sobre les experiències dels alumnes en relació a la mateixa Aula d’Adults, les activitats i sortides organitzades, i els records personals al voltant de temes diversos. La segona, Les veus del món, recull escrits d’alumnes de diversos països. Darrerament, la secció Artística i literària, recopila escrits sobre temes culturals, poesies, i una galeria amb pintures i dibuixos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.