DIA MUNDIAL DELS MUSEUS A SANT FELIU

DIA MUNDIAL DELS MUSEUS A SANT FELIU

 

PINTURA-WEB-600x250

Segons Informa Radio Sant Feliu Els Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols celebraran el 17 d’aquest mes de maig, el Dia Mundial dels Museus amb les activitats ja conegudes per aquest dia  i per tercer any consecutiuamb el següent programa:
Matí i tarda, concurs de pintura ràpida i concurs d’instagram. Vespre i nit, concert d’orgue i sopar monacal al monestir.
Des de primeres hores del dia, es rebrà als pintors que vulguin inscriure’s al concurs de pintura ràpida que fa anys que es celebra, esperant que la participació sigui, un any més, concorreguda. Les inscripcions es podran fer a partir de les 8 del matí a l’entrada de l’antic hospital. Aquest concurs està dotat amb els següents premis:
1r Premi: 800€ (Òptica De la Peña)
2n Premi: 600€ (Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols)
3r Premi: 400€ (Farmàcia De la Peña)
3r Premi: 400€ (Felisa Casadevall) 

Premis especials Aquarel·la:
1r Premi aquarel·la: 500€ (Particular)
2n Premi aquarel·la: 300€ (Particular)

1r Premi sènior (18 a 20 anys): 200€ (Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols)
2n Premi sènior (18 a 20 anys): 100 € (Felisa Casadevall)
3r Premi sènior (18 a 20 anys): 100 € en material pictòric (Decormarc)
Premi juvenil (13 a 16 anys): lot de pintura (Néstor Sanchiz)
Premi infantil (8 a 12 anys): lot de pintura (Associació d’Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols)
Com a novetat, s’incorpora un concurs d’Instagram, amb premi a qui faci més fotos amb aparell mòbil i les difongui. El premi serà un passi per a dos persones per a espectacles del Festival de la Porta Ferrada 2014.
Al vespre, a les 9, s’oferirà un concert d’orgue a l’església parroquial dels Àngels en el qual els mestres organistes Josep M. Garcia Plaja, director de la Capella Musical de la parròquia dels Àngels i, com a organista convidat, Pau Riuró Bofill organista de Sta. Maria de Castelló d’Empúries, oferiran diferents interpretacions i estils de tots els temps. Es comptarà amb la col·laboració de la professora Lidia Miralles, oboè.  A aquest concert hi pot assistir tothom amb l’adquisició d’un tiquet al preu de 5 euros, o bé un per a socis a 20 euros i per a no socis a 25 euros que inclou el sopar que hi haurà una vegada acabada l’actuació.
Després del concert, els assistents que es quedin a sopar aniran des del recinte de l’església i pel corredor que comunica amb el monestir i que es va inaugurar aquest estiu passat, al refectori, o menjador dels monjos, on la cuina del Ginjoler tindrà preparat el Sopar Monacal que tancarà els actes de la diada. Aquest sopar segueix les pautes que des del primer any es varen imposar. Les menges han d’esser les que eren habituals al segle XIV entre les comunitats religioses. El menú per aquesta ocasió estarà compost de crespells d’espinacs amb formatge, bacallà amb allada; taronja agra i rúcula; crema d’arròs amb sucre i canyella, aigua, pa i vi.
Els tiquets per al concert i el sopar monacal, es poden adquirir a l’Oficina de Turisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.