ONCOLLIGA GUÍXOLS ES PRESENTA A SFG

ONCOLLIGA GUÍXOLS ES PRESENTA A SFG

Segons Informa Radio Sant Feliu Oncolliga Guíxols, delegació a Sant Feliu de Guíxols d’Oncolliga Girona i Fundació Oncolliga Girona, ha programat diverses activitats pel mes de maig a Sant Feliu.
La primera ja es va celebrar l’11 d’abril quan una de les integrants del col·lectiu, Laura Pardo, va fer la presentació sobre “Gen-Ètica i Societat” que va anar a càrrec del Dr. Joan Brunet a la sala d’actes del museu.
Les properes són les següents:
Divendres 9 Maig a les 19’00 h a la Biblioteca Municipal, acte de presentació de la delegació a SFG i xerrada informativa sobre Consell Genètic en Càncer Hereditari que comptarà amb la col·laboració de la Unitat de Consell Genètic ICO-Girona.
Diumenge 11 Maig, entre 9 i 14 hores, davant de l’edifici del casino: Mercat Benèfic de Segona Mà, la recaptació del qual es destinarà íntegrament a la Fundació Oncolliga Girona. Punts recollida objectes usats: Farmàcia Eloy Prat i Finques Reyné.
Diumenge 25 de Maig: Cursa Benèfica de Dones contra el Càncer, organitzada per Sport Ciclista Guíxols, a les 10 hores al pavelló Carles Nadal.
Oncolliga Guíxols està integrada per Esther Darder, Laura Pardo, Silvia Moreno, Montse García i Cristina Pardo, que han viscut en primera persona o bé en l’àmbit familiar les conseqüències d’aquesta malaltia i declaren que “ens commou i emociona tenir la possibilitat de poder ajudar a pacients i familiars de la nostra ciutat que, sovint, són els nostres veïns, companys, etc”.
L’activitat més intensa és aquella que està destinada, directament, als malalts de càncer i al seu entorn més proper, la família i els cuidadors, donant resposta, amb la màxima prioritat, a les sol·licituds derivades des dels serveis mèdics i socials dels hospitals, dels centres d’atenció primària, dels ajuntaments i dels consells comarcals, que fan una prèvia valoració de les necessitats particulars de cada pacient. Per aquests casos s’han dissenyat serveis gratuïts per atendre les necessitats bàsiques de la família (suport psicològic, grups de suport, assessorament legal, etc.), al domicili (préstec de material, neteja de la llar i fisioteràpia) i a l’hospital (allotjament, voluntariat, lleure), així com la rehabilitació posterior a l’operació (drenatge limfàtic i recuperació de la veu).
Oncolliga Girona treballa amb unes 75 delegacions a tot el territori, i compta amb vint anys d’experiència en la seva tasca oferint serveis com ara:
Atenció a domicili: Préstec de material tècnic; Servei de neteja a domicili; Fisioteràpia a domicili; Psicologia a domicili.
Rehabilitació:  Drenatge Limfàtic.
Atenció familiar: Atenció psicològica a malalts de càncer i familiars; Grups de suport a dones operades de càncer de mama; Assessorament legal.
Atenció Hospitalària: Llar residència; Elements terapèutics; Voluntariat Hospitalari.
Imatge Personal; Banc de Perruques.
Prevenció: Conferències e informació sobre temes referents a la malaltia.
Promoció d’hàbits de vida Saludable: Menja Fruita; Festival de la Fruita; Tu pots.
A la delegació recullen les peticions, les comenten amb lasSeu de la Oncolliga a Girona, i es dóna una resposta ràpida i directa a cada persona.Es pot contactar de diverses maneres:
Facebook: https://www.facebook.com/oncolligaguixols
Twitter: @oncolligaSFG
Correu-e: oncolligaguixols@gmail.com
Telèfons: 629394798 Esther, 620880799 Cristina
A la farmàcia Eloy Prat i a Finques Reynè.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.