La llei de costes manté el bloqueig a Platja d’Aro

La llei de costes manté el bloqueig a Platja d’Aro

Segons Informa El Punt Avui L’esperat reglament estatal per poder aplicar la nova llei de costes del 2013 manté en suspens la manera com s’han de desafectar les 800 finques que encara figuren inscrites dins del domini maritimoterrestre al passeig de Platja d’Aro. Segons la llei, el problema del municipi s’havia de resoldre amb la desafectació de les propietats, amb la celebració prèvia d’un “negoci jurídic de transmissió” per modificar la inscripció registral. La solució, que ja no satisfeia el govern de Castell-Platja d’Aro, s’havia de desplegar en el reglament, però el text manté la indefinició i ara remet a una ordre ministerial futura.

L’executiu local ha decidit presentar al·legacions al reglament per desencallar, com a mínim, la impossibilitat d’autoritzar obres de millora o reforma en les 800 finques afectades. Aquesta circumstància provoca, per exemple, que els hotels no puguin arranjar banys o que el propietari d’un apartament no pugui, teòricament, fer la cuina nova.

El govern de Platja d’Aro proposa que el text inclogui un règim transitori per a aquestes finques, que faci possible que mentre no es concreta el negoci jurídic que possibiliti la transmissió de la propietat, s’articuli –com a mínim– un procediment per autoritzar-hi obres de reparació, millora, consolidació i modernització, a més de llicències per a noves activitats hoteleres i de restauració. Tot i això, el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, creu que la desafectació no hauria d’implicar despeses per als propietaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.