Endesa amplia el sistema de telecontrol

Endesa amplia el sistema de telecontrol

Segons Informa El Punt Avui Endesa ha ampliat el sistema de telecontrol de la xarxa elèctrica a les comarques de Girona en una nova operació per millorar tecnològicament la seva xarxa a la demarcació i adaptar-la al model de xarxes intel·ligents. La companyia elèctrica ha instal·lat nous dispositius electrònics de telecomandament en 15 centres de transformació que alimenten clients de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès i el Pla de l’Estany.

Després d’aquesta ampliació, Endesa té ja 419 instal·lacions telecomandades a la demarcació de Girona, que milloren la qualitat i la continuïtat del subministrament a 32.935 clients.

Poblacions

Concretament, els 15 centres de transformació amb nous dispositius de telecontrol es troben als municipis de Bescanó, Bordils, Campllong, Castell-Platja d’Aro, Figueres, Juià, l’Escala, Lloret de Mar, Palafrugell, Riudellots de la Selva, Riudarenes i Vilamalla.

Endesa subratlla que la voluntat de la companyia és anar implementant el control remot en tots els centres de transformació amb l’objectiu de dotar la infraestructura elèctrica de les comarques gironines dels darrers avenços tecnològics per tal de “poder donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat”.

Avantatges

Endesa explica que aquests sistemes permeten accionar a distància, des del centre de control de la companyia, ubicat a Barcelona, els dispositius de maniobra.

La companyia elèctrica considera que aquests dispositius presenten “múltiples avantatges i un important salt de no retorn en la gestió de la xarxa”. Així, destaca que, d’una banda, eviten la necessitat de desplaçar equips d’intervenció sobre el terreny en cas d’incidències (ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs). Endesa afirma que d’aquesta manera “s’actua amb més celeritat i es garanteix, així, la continuïtat del servei elèctric”.

D’altra banda, també remarca que el sistema de telecontrol facilita informació detallada sobre el funcionament de la línia, fet que permet una actuació més eficient per part dels tècnics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.