Es celebrarà a Sant Feliu de Guíxols un congrés de «Cèl.lules B i protecció».

Es celebrarà a Sant Feliu de Guíxols un congrés de «Cèl.lules B i protecció».

Del 12 al 17 de juny de 2011 es celebrarà a Sant Feliu de Guíxols el congrés «Cèl.lules B i protecció: volta al bàsic».

Els microbis van poblar la Terra molt abans de l’aparició de les cèl.lules eucariotes que actualment suposen els pilars bàsics de la vida en aquest planeta. Per tant, per sobreviure, els organismes unicel.lulars i pluricelulares inicials van haver de desenvolupar mecanismes d’adaptació, cohabitació i defensa contra bacteris, fongs i virus.

Un d’aquests mecanismes, la cèl lula B, està mediat per les immunoglobulines del sèrum i de les superfícies mucoses. Les cèl lules B i els seus anticossos tenen una tasca fonamental en la defensa inicial i posterior contra els microbis i en el control de la microflora comensal. A més protegeixen a l’organisme dels virus, neutralitzant abans que provoquin una infecció.

En els últims anys, les cèl lules B han atret una major atenció per part de la comunitat científica i s’han convertit, per exemple, en la diana cel.lular d’una nova generació de vacunes contra el virus de la immunodeficiència humana (VIH).

L’esdeveniment es dividirà en set sessions en les que hi haurà temps per celebrar breus debats, una sessió de pòsters i altres activitats.

Per a més informació, consulteu: aquí

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.